Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vattenkokare är praktiska när man vill göra sig en kopp kaffe eller te på hotellrummet.Vattenkokare är praktiska när man vill göra sig en kopp kaffe eller te på hotellrummet.Vattenkokare är praktiska när man vill göra sig en kopp kaffe eller te på hotellrummet.
Vattenkokare är praktiska när man vill göra sig en kopp kaffe eller te på hotellrummet. Foto: SHUTTERSTOCK

Därför ska du aldrig använda hotellets vattenkokare

Sluta tvätta era underkläder i hotellrummets vattenkokare.

Visst låter det helt galet?

Men det är tydligen en tvättmetod resenärer tillämpar.

Det låter ju helt befängt och det flesta av oss har nog aldrig ens tänkt tanken att vattenkokaren i hotellrummet skulle kunna vara en bra tvättmaskin.

Men det har dykt inlägg i sociala medier som tyder på att en del hotellgäster faktiskt praktiserar den obehagliga ovanan att i brist på annan tvättmöjlighet köra kalsonger, trosor och strumpor i vattenkokaren.

Ett avslöjande som får oss att ångra varje kopp kaffe eller te vi någonsin tillrett på egen hand på hotellrummet.

Tvättar underkläder i vattenkokare

Det är den amerikanska sajten Gizmido som hittat inlägg på Twitter och kinesiska Weibo som antyder att tvättmetoden förekommer bland resenärer.

Teoretiskt kan tvättsättet kanske verka logiskt men experter varnar för den och säger att den är "super, super, superäcklig". Särskilt förstås för den som använder vattenkokaren efteråt.

Resistenta bakterier på hotellrum

Enligt doktor Heather Hendrickson på Massey University i Auckland är en del bakterier resistenta mot höga temperaturer och kan vara farliga för människor.

 – De gör dig inte sjuk vid konsumtion men de kan producera dödligt gift under vissa omständigheter, säger hon till The Independent

– Vem vet hur länge det smutsiga vattnet blir kvar i kokaren innan någon använder den igen, undrar hon och tillägger att hela beteendet  är "otroligt ansvarslöst".

 

LÄS MER: 10 bästa hotellen i Amsterdam