Från kapseln har man en fantastisk utsikt över Urubambadalen.
1 av 2: Från kapseln har man en fantastisk utsikt över Urubambadalen. Foto: Natura Vive
Det gäller att inte ha svindel om man checkar in på Natura Vive Skylodge.
2 av 2: Det gäller att inte ha svindel om man checkar in på Natura Vive Skylodge. Foto: Natura Vive

Skulle du våga tillbringa en natt i det här hotellet?

Ett helt unikt hotellkoncept – att sova i en genomskinlig kapsel som hänger över en klippkant i Peru – tar begreppet ”ett rum med utsikt” till en helt ny nivå.

Natura Vive Skylodge, beläget högt över Urubambadalen i Peru, liknar verkligen ingenting annat hotell. Det finns bara tre sätt att ta sig dit: genom att vandra, klättra eller åka zipline. ”Rummen” är kapslar av aluminium och polykarbonat som hänger ner från det 366 meter höga berget, som hålls fast av 20 ankare som klarar en vikt på ett och ett halvt ton.

ANNONS: Läs mer och boka Skylodge Adventure Suites här [extern länk]

Att du och ditt sällskap skulle överskrida viktbegränsningen är knappast troligt, eftersom gästerna uppmanas att packa lätt. En guide följer med gästen uppför bergssidan med all mat och dryck som behövs under vistelsen nedpackat i en väska.

Zipline 600 meter över marken – ett av de transportsättt som erbjuds till hotellet. Foto: Natura Vive

LÄS MER: Fick privat visning av Machu Picchu

Bara en mil från Machu Picchu

Väl inne i kapseln är det bara att njuta av den fantastiska utsikten: nedanför har du den vackra Urubambadalen, Inkafolkets heliga dal i Anderna. Och ovanför dig har du bara stjärnhimlen. Läget kunde dessutom knappast vara bättre: Natura Vive Skylodge ligger bara en dryg mil från inkastaden Machu Picchu och 90 minuters resa från Cusco, inkarikets gamla huvudstad.

Just nu känns Peru avlägset på många sätt. Men drömma är gratis – till skillnad från detta boende. En natt i kapseln inklusive zipline eller guidad vandring kostar drygt 3 500 kronor – per person. Å andra sidan lär det bli en natt som du aldrig glömmer.

Kapslarna hålls fast på berget av 20 ankare. Foto: Natura Vive

LÄS MER: Inkafolkets okända ruinstad – nås bara till fots 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Allt om Resor! Se erbjudande