Typiskt för människor som sysslar med trafficking (människohandel) är att de ofta flyttar runt sina offer mellan olika hotellrum.
1 av 2: Typiskt för människor som sysslar med trafficking (människohandel) är att de ofta flyttar runt sina offer mellan olika hotellrum. Foto: Fotolia
Förövarna tar bilder på sina offer i hotellrumsmiljöer och lägger sedan ut bilderna på nätet för att locka kunder.Därför har appen TraffickCam App nu lanserats i USA.
2 av 2: Förövarna tar bilder på sina offer i hotellrumsmiljöer och lägger sedan ut bilderna på nätet för att locka kunder.Därför har appen TraffickCam App nu lanserats i USA. Foto: Fotolia

Polisens uppmaning: Fota alltid hotellrummet

Fota hotellrummet när du checkar in och sänd bilderna till polisen.

Det är ett nytt grepp i USA för att stoppa trafficking.

Typiskt för människor som sysslar med trafficking (människohandel) är att de ofta flyttar runt sina offer mellan olika hotellrum.

För att ligga steget före rättvisan och för att hotellrum kan betalas med kontanter.

Förövarna tar bilder på sina offer i hotellrumsmiljöer och lägger sedan ut bilderna på nätet för att locka kunder.

Därför har appen TraffickCam App nu lanserats i USA.

LÄS MER: 10 vanliga misstag när du bokar hotell

Bilder på hotell skickas till databas

Tanken bakom är att vanliga människor, när de checkar in på ett för dem nytt hotellrum, ska förmås att ta fyra snabba bilder av rummet och sedan skicka dem vidare till en databas via appen.

Databasen samlar in bilder av hotellrum runt i hela USA för att sedan kunna jämföra bilder tagna i traffickingsammanhang med dem och på så vis kunna lokalisera rummet (och adressen) där brottslingarna och/eller deras offer vistas.

Enligt amerikanska myndigheter smugglas upp mot 800 000 personer till USA varje år av människohandlare. Hälften är barn och 80 procent av kvinnligt kön.

Källa: sun-gazing.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande