ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Lyxhotellen avslöjar knäppaste kraven

Publicerad 3 mar 2017 09.00
Allt om resor>Hotell
Gäster på lyxhotell kan vara mycket krävande.
Inte minst på de flottaste hotellen i New York.

Gäster på lyxhotell kan vara mycket krävande. Inte minst på de flottaste hotellen i New York.

1/2

Foto: Elnur Amikishiyev / ELNUR AMIKISHIYEV (C)

En gång sa en gäst att han ville besöka Niagarafallet - inom tre timmar!

En gång sa en gäst att han ville besöka Niagarafallet - inom tre timmar!

2/2

Foto: Colourbox

Gäster på lyxhotell kan vara mycket krävande.

Inte minst på de flottaste hotellen i New York.

Här berättar personalen på några av New Yorks främsta hotell om de mest udda gästförfrågningar de fått.

På de finaste hotellen i New York är gästernas önskningar allt. Ingen vill förlora en rik stamgäst till konkurrenten. Därför gäller det att vara till lags, även när kunderna önskar det snudd på omöjliga.

Hotell Langham Place, New York

David Canas, chefsreceptionist på hotell Langham Place i New York blev uppringd av en gäst som ville fria till sin flickvän med stil och bad om hjälp.

Inte bara med rätt ställe (Canas bokade bord på en känd lyxrestaurang i staden) utan även med en krångligare sak.

Friaren ville nämligen inte bära med sig ringen då det fanns risk att flickvännen kunnat upptäcka den lilla förpackningen.

Receptionisten hyrde då en bil med chaufför och såg till att denne fick ringen. När chauffören körde paret till restaurangen var hovmästaren där invigd i planera, fick diskret ringen av chauffören och såg sedan till att den levererades vid bordet i rätt ögonblick av en servitris.

En annan gång sa en gäst att han ville besöka Niagarafallet - inom tre timmar!

– Om kostnaden inte spelar någon roll så går allt att fixa, säger David Canas till timeout.com.

Helikopterbesöket vid Niagarafallet kostade motsvarande cirka 90 000 kronor.

 

Vigselring.

Hotell Hyatt Centric Times Square

Vincent de Croock, marknadschef på New Yorkhotellet berättar om en mycket krävande utländsk besökare.

Damen i fråga skickade en lista i förväg på vad som måste finnas på rummet. Bland annat underkläder av speciella märken, färger och kvalitéer. Hon skickade också med en förteckning över i vilka butiker de olika plaggen skulle inköpas.

Damen ville också att någon ur hotellpersonalen skulle komma till hennes rum varje morgon, lägga fram alla kläder i garderoben och hjälpa henne välja plagg och klä henne.

Sängen skulle också bäddas på ett mycket specifikt och udda sätt. Hennes begäran om yogaklasser på rummet var mindre besvärlig att uppfylla.

Hotell The Plaza

En man som älskade klassisk musik skulle firade 50-årsdag på hotellet på fredagen. På torsdagseftermiddagen bad han hotellet om att ordna en privat konsert i hans hotellrum med musiker från New Yorkfilharmonikerna. Konserten skulle hållas klockan sju på fredagskvällen. Criston Diaz, hotellets chefsbutler, kontaktade chefen för Filharmonikernas som förklarade att orkestern var på turné men att han kunde kolla med några av de lediga medlemmarna. Sex stycken nappade och den privata konserten blev av. Gästens kostnad: motsvarande 130 000 kronor.

En annan gång imponerades en stamgäst av en välklädd man i hotellets champagnebar och frågade denne om var han köpt sina kläder och skor. Därefter bad stamgästen hotellets chefbutler att köpa exakt samma kläder till honom. Eftersom butikerna (Tom Ford och Prada) just skulle stänga fick hotellpersonalen övertyga dem att hålla öppet lite extra länge så att varorna hann hämtas.

 

Daniel Craig som James Bond i smoking.

Foto: Jonathan Hordle

Hotell Four Seasons New York

En gäst som skulle gifta sig om ett par dagar bad personalen på hotellet att ordna en smoking åt honom, en ganska vanlig förfrågan.

Det komplicerade i fallet var att gästen ville ha samma sorts smoking som James Bond bar i filmen "Spectre".

Smokingen i fråga var formgiven av Brioni men deras butik i New York hade redan stängt för dagen och skulle på grund av en utbrytande helg inte öppna förrän om flera dagar.

Då ringde en av hotellets receptionister Brionis huvudkontor i Italien. Det slutade med att man sydde upp den efterfrågade smokingen i Italien och sedan skickade den med bud till hotellet i New York.

 

 

Källa: timeout.com

 

LÄS OCKSÅ:

• 10 vanliga misstag när du bokar hotell

• Här är världens största holell – och du får inte åka dit

• 13 dyra misstag du gör när du bokar resan

ELISABETH MONTGOMERY