1 av 4: Hotellentreprenören delar med sig av sina 5 bästa tips när du ska bo på hotell.
Brittiska Lizzie var så nöjd med städningen på hotellet i Benidorm att hon bestämde sig för att lämna en gåva.
2 av 4: Brittiska Lizzie var så nöjd med städningen på hotellet i Benidorm att hon bestämde sig för att lämna en gåva. Foto: SHUTTERSTOCK
Hon samlade ihop ett antal toalettartiklar och skrev en lapp till lokalvårdarna. Men när hon la upp bilden på Facebook möttes hon av hån.
3 av 4: Hon samlade ihop ett antal toalettartiklar och skrev en lapp till lokalvårdarna. Men när hon la upp bilden på Facebook möttes hon av hån. Foto: Facebook
Många menar att presenterna är förnedrande, och att hon i stället borde ha lämnat dricks till lokalvårdarna.
4 av 4: Många menar att presenterna är förnedrande, och att hon i stället borde ha lämnat dricks till lokalvårdarna. Foto: SHUTTERSTOCK

Lämnade presenter till hotellets städare – hånas

Hon var så nöjd med hotellvistelsen i Benidorm att hon ville tacka lokalvårdarna med en gåva. 

Det skulle hon aldrig ha gjort. 

Efter att ha lagt ut en bild av sina presenter på Facebook drabbades hon av en storm av ilska. 

Det var dags för brittiska semesterfiraren Lizzie att åka hem efter en skön semester i Benidorm. För att visa sin uppskattning av lokalvårdarna på hotellet beslöt hon att lämna en present efter sig på rummet. 

Hon samlade ihop ett antal olika gåvor och ställde dem på tvättstället i badrummet. Sedan ställde hon ett litet kort med ett tack på spanska bredvid.

Hon tyckte det hela såg så fint ut att hon tog en bild och la ut den på Facebook. Tillsammans med texten: ”Allt klart för städarna i morgon, inklusive leksaker och godis om de har småttingar där hemma – flyger hem i morgon”

 

https://www.facebook.com/permalink.php?id=13312631635&story_fbid=10157021770716636

 

 Ilskan och hånet på Facebook rasade över henne nästan omgående, rapporterar The Sun

LÄS MER: Kolla in Spaniens farligaste vandringsled 

Fina gåvor – eller skräp?

Väldigt många ansåg nämligen att Lizzies ”presenter” var helt uppåt väggarna. Vissa menade att de till och med förnedrade de stackars hotellstädarna. 

Vad hennes presenter bestod av?

En rad halvfull flaskor med duschgel, babyolja och balsamschampo, en deodorantspray, en duschmössa, ett par solglasögon och lite till. 

Bland de flera hundra kommentarerna till inlägget var de flesta högst negativa.

LÄS MER: Kräver pengarna tillbaka - ”för många spanjorer i Benidorm” 

”Du kunde ha uppträtt anständigt”

Signaturen Ian skrev:

”Personalen jobbar hårt för väldigt låga löner. I stället för att förolämpa dem med skräp du i annat fall skulle slängt så kunde du uppträtt anständigt och lämnat hygglig dricks i kontanter, minst en euro om dan! Dricksa personalen korrekt i stället för att förolämpa den med dina överblivna rester!”

I en annan kommentar hette det:

”Det hade känts väldigt plumpt att få andra personers överblivna toalettprylar som present. Det är verkligen ingen gåva eller present - det är dina överblivna rester som du inte vill ta med hem!” 

En annan kommentator la ut ett foto som visade hennes egen dricks till städarna på hotellet: en tallrik med mynt och två oöppnade flaskor vin.

LÄS MER: 12 bästa resmålen i Spanien