Den här ljusa byggnaden var det amerikanska flygbolaget TWA:s terminal fram till och med oktober 2001. Nu är den totalrenoverad och omgjord till ett hotell med inspiration från 1960-talet.
1 av 4: Den här ljusa byggnaden var det amerikanska flygbolaget TWA:s terminal fram till och med oktober 2001. Nu är den totalrenoverad och omgjord till ett hotell med inspiration från 1960-talet. Foto: MAX TOUHEY
Hotelloungens signaturfärg på TWA Hotel är röd.
2 av 4: Hotelloungens signaturfärg på TWA Hotel är röd. Foto: MAX TOUHEY
Hotellrummen med vintageinspirerad inredning från 1960-talet.
3 av 4: Hotellrummen med vintageinspirerad inredning från 1960-talet. Foto: DAVID MITCHELL
Hotellets badrum är moderna men passar ändå in i det retroinspirerade hotellrummen.
4 av 4: Hotellets badrum är moderna men passar ändå in i det retroinspirerade hotellrummen. Foto: DAVID MITCHELL

Retrohotellet som tar dig tillbaka till 60-talet

Ett hotell där du slungas tillbaka i tiden till 1960-talet.

Det är TWA Hotel som snart öppnar på John F. Kennedy International Airport i New York.

Redan nu kan du boka ett av de 512 rummen.

”Ingen tycker om att vara på flygplatsen” löd det amerikanska flygbolaget Trans World Airlines, TWA:s, slogan på 1960-talet. Men det nya TWA Hotel på John F. Kennedy International Airport i New York vill att besökarna ska känna helt tvärtom, skriver The Guardian.  

Den vita tidigare terminalbyggnaden från 1962, designad av den finsk-amerikanska arkitekten Eero Saarinen, är nu ett retrohotell med en inredning inspirerad från just 1960-talet.

LÄS MER: 6 häftiga hotell som alla flygnördar måste se 

TWA Hotel har 512 hotellrum

Den före detta TWA-terminalen har varit stängd sedan oktober 2001 och har nu genomgått en stor renovering. Hotellet har 512 rum, åtta restauranger och sex barer, enligt CNN. Gamla telefoner, retroaffischer och tidsenliga möbler är några av detaljerna i den 1960-talsinspirerade inredningen.

Vita väggar, mörka trägolv och en och annan detalj från 1960-talet. Här syns bland annat en gammal telefon. Foto: DAVID MITCHELL

LÄS MER: Här är snuskigaste stället på flygplatsen 

Utsikt över JFK flygplats

Inifrån hotellrummen har du utsikt över landningsbanorna genom fönstren som går från golv till tak. När du är inne i byggnaden ska du få känslan av en flygning då Eero Saarinen valde att göra en öppen planlösning med ett tunt ”skaltak” format som vingar. 

Personalen på TWA Hotel kommer gå klädd i en uniform lik den flygpersonalen hade på 1960-talet. Foto: DAVID MITCHELL

Sedan december 2016 har renoveringar pågått och den 15 maj 2019 slår TWA Hotel upp sina portar. 

– Vi räknar ner dagarna tills landmärkesbyggnaden, som varit stängd sedan 2001, är fylld med liv igen, säger Tyler Morse, vd för MCR och Morse Development som driver hotellet, till The Guardian.

LÄS MER: 7 dolda guldkorn i härliga New York 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande