Öka chanserna för ett större och finare rum, utan att betala en krona extra.
1 av 2: Öka chanserna för ett större och finare rum, utan att betala en krona extra. Foto: SHUTTERSTOCK
En uppgradering av hotellrummet gör semestern extra speciell.
2 av 2: En uppgradering av hotellrummet gör semestern extra speciell. Foto: SHUTTERSTOCK

Knepet för dig som vill ha ett större hotellrum – gratis

Överraskningar och uppgraderingar är självklart alltid trevliga. Men enligt Food and Wine går det inte att förlita sig på turen när det kommer till hotellrum. Här är det enkla knepet som kan ge dig ett större rum – helt gratis.

Resenärer letar konstant efter tips och tricks för att få så mycket av semestern som möjligt. Du har säkert hört talas om de som betalat för ett hotellrum som inte alls sett ut som bilderna visat på hemsidan. Så ska det naturligtvis inte gå till.

Det är vanligt att bilderna på hotellet skiljer sig en aning från hur det ser ut i verkligheten. Det finns dock ett eget knep du kan ta till för att öka chanserna till ett finare och större rum, utan att betala en krona extra. 

LÄS MER: Västkusten: 10 bra boenden som du inte vill missa 

Fråga efter ett hörnrum

Många hotell är byggda så att hörnrum är större än andra rum, utan att de kategoriseras som lyxigare på något sätt. Enligt Daily Mail betalar gäster i hörnrum således ofta mindre per kvadratmeter än de som bor i mitten av korridoren. 

LÄS MER: 5 saker du alltid ska göra – för en lyxigare hotellvistelse 

Att i receptionen fråga efter ett hörnrum är dessutom artigare än att rakt ut fråga om en gratis uppdatering av rummet (såvida hotellet inte är överbokat).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande