Hemmet i Brooklyn, USA, har även varit inspelningsplats för flertalet tv-serier.
1 av 5: Hemmet i Brooklyn, USA, har även varit inspelningsplats för flertalet tv-serier. Foto: Airbnb
Lyxvilla med sann Hamptons-charm.
2 av 5: Lyxvilla med sann Hamptons-charm. Foto: Airbnb
I välkända Marbella, ett stenkast från stranden, ligger denna massiva medelhavsvilla.
3 av 5: I välkända Marbella, ett stenkast från stranden, ligger denna massiva medelhavsvilla. Foto: Joseph Tavas / Airbnb

Villa, som ligger i Carqueiranne, Frankrike,är blägen precis vid havet och bjuder på en minst sagt privilegierad tillvaro.
4 av 5: Villa, som ligger i Carqueiranne, Frankrike,är blägen precis vid havet och bjuder på en minst sagt privilegierad tillvaro. Foto: Airbnb
Detta vackra hus med klassisk och mjuk inredning med nautiska inslag ligger väldigt centralt i kändistäta och lyxiga Malibu.
5 av 5: Detta vackra hus med klassisk och mjuk inredning med nautiska inslag ligger väldigt centralt i kändistäta och lyxiga Malibu. Foto: Airbnb

Hyr ett av världens lyxigaste hus – i Uppsala

Har du också tröttnat på opersonliga lyxhotell? Tur att det finns andra sätt att bo på under semestern. 

Här är tio riktigt lyxiga privathem att hyra för dig som vill öppna plånboken. Rejält.

Det kan ju onekligen kännas lite opersonligt att ständigt bo på lyxhotell som Burj Al Arab i Dubai, Mardan Palace i Antalya eller  The Dorchester i London. Men för att få lite omväxling kan du alltid hyra en privatbostad på semestern.

Airbnb, där privatpersoner kan lägga upp sina hem för uthyrning, är kanske mest känt för att ha billiga boendealternativ. Men det finns ett och annat för den som har riktigt högt ställda krav också.

Här är listan över de tio mest exklusiva hemmen du kan hyra via Airbnb. 

1. Brooklyn, USA

Över 900 kvadratmeter stor arkitektonisk pärla byggd 1887

Detta townhouse är komplett restaurerat i minsta originaldetalj och har inretts av inredningsdesignern och ägaren Jessica Warren. Fyllt av vackra vintage-föremål och modern smakfull möblering som omsorgsfullt valts ut. Hemmet har även varit inspelningsplats för flertalet tv-serier.

Pris: Från ca 67 000 kronor per natt.

Villan är på 1000 kvadratmeter, modernt och minimalistiskt inredd med alla nödvändigheter Foto: Airbnb

2. Rio de Janeiro, Brasilien

Minimalistisk lyx i enorm bergsvilla mitt i djungeln

“The Casa do Luz”, ligger beläget bland bergen, mitt i djungeln vid Rio de Janeiro i Brasilien med panoramautsikt över havet samt indoor- outdoor living. Villan är på 1000 kvadratmeter, modernt och minimalistiskt inredd med alla nödvändigheter. Villan har ett fantastiskt ljusinsläpp, tack vare takfönster, en öppen planlösning samt enorma glaspartier.

Pris: Från ca 18 000 kronor per natt.

LÄS MER: Hela Sverige hyrs ut på Airbnb

3. Southampton, New York, USA

Lyxvilla med sann Hamptons-charm

En riktig Hamptons-villa med utsökt inredning, konst och alla detaljer som skapar den där perfekta sommarkänslan. Huset har även en fin pool med spa, samt tennisbana. Perfekt för lata dagar eller ett besök till den kända restaurangen “Surf Lodge”, eller en klassisk “lobster roll” på restaurangen med samma namn.

Pris: Från ca 18 500 kronor per natt. 

"Det vackraste huset i hanterbar storlek i Suffolk" enligt historikern Norman Scarfe. Foto: Stephen Gostick Photography

4. Suffolk, Storbritannien

Massivt georgianskt gods i fullfjädrad brittisk lyx

Historikern Norman Scarfe anser att detta är det vackraste huset i hanterbar storlek i Suffolk.

Godset har 10 sovrum, en pool, tennisbana och är beläget på vackra ägor med både skog och mark. Huset är komplett inrett i en lyxig brittisk stil där rummen pryds av antikviteter. Huset ger ett omedelbart sug efter afternoon tea, tweedkavajer och lerduveskytte. 

Pris: Från ca 25 500 kronor per natt. 

5. Marbella, Spanien

Gigantiskt medelhavsvilla på över 1 300 kvm

I välkända Marbella, ett stenkast från stranden, ligger denna massiva medelhavsvilla med 15 sovrum och 14 badrum, pool, spelrum, flera jacuzzibad och mycket mer. På den stora tomten finns även en öppen terrass med tak, perfekt för stora middagar i sann spansk anda utomhus, i anslutning till grill och poolbar med kylskåp. 

Pris: Mellan ca 9 000 - 35 000 kronor per natt beroende på säsong. 

En vacker och modern villa i kända Malibu – med panoramavy över havet. Foto: Airbnb

6. Malibu, Kalifornien

Strandvilla i gated community 

En vacker och modern villa i kända Malibu med panoramavy över havet, bara några steg från stranden. Villan utgörs av nytänkande arkitektur och har även en takterrass, fin trädgård samt en mysig öppen spis. Huset ligger även i ett skyddat område för att måna om privatlivet. 

Pris: från ca 33 500 kronor per natt.

LÄS MER: Här är superstjärnornas lyxiga Airbnb-boenden

7. Carqueiranne, Frankrike

Villa vid havet för en privilegierad tillvaro

Denna magiska villa precis vid havet i södra Frankrike i området Font Brun i Carqueiranne ligger lugnt beläget och har alla ingredienser för en avkopplande semester. Med rum för 12 personer finns en privat väg till stranden, uppvärmd pool både inomhus och utomhus, ett gym, bastu, hamam spa, en jacuzzi samt oändliga terrasser och balkonger. 

Pris: mellan ca 11 500 - 28 000 kronor per natt beroende på säsong.

Huset har 14 sovrum och 14 badrum och erbjuder 34 personer sängplats. Foto: Airbnb

8. South Lake Tahoe, Kalifornien

Mega-villa med 14 badrum och 14 sovrum

Med detta hus har man tänkt stort, plus-size och supersize på samma gång. Huset har 14 sovrum och 14 badrum och erbjuder 34 personer sängplats. Det finns åtskilliga balkonger och terrasser, en biosalong, inomhuspool, bastu, eldstäder inomhus och utomhus, spelrum, boulebana – här finns helt enkelt allt! 

Pris: Från 35 000 kronor per natt.

LÄS MER: Svenskarnas 12 favoriter för all inclusive

9. Malibu, Kalifornien

Hus mitt på sandstranden i Malibu i klassisk stil

Detta vackra hus med klassisk och mjuk inredning med nautiska inslag ligger väldigt centralt i kändistäta och lyxiga Malibu med närhet till allt, även stranden ett par kliv nedåt! Med fem sovrum får alla plats och här passar verkligen frasen “läget, läget läget”.

Pris: Från ca 37 000 kronor per natt.

Från ca 10 000 kronor per natt, är priset för att bo i Uppsala. Foto: Airbnb

10. Uppsala län, Sverige

Stor herrgård med en egen sjö

Denna fina herrgård på över 600 kvm i svenska Älvkarleby från 1694 är något alldeles extra. Med privat sjötomt och brygga nära havet ligger herrgården i en idyllisk miljö, perfekt för ett par dagar utöver det vanliga. Herrgården har även en enorm lada med över 10 meter i dag, komplett med beachvolleybollplan, klättervägg mm, samt en jacuzzi med sjöutsikt på den stora altanen. 

Pris: Från ca 10 000 kronor per natt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande