1 av 2: Om du är ute efter billiga hotell ska du undvika dessa dyra misstag.
2 av 2 Foto: Shutterstock

Hotellrum för en dollar – men det finns en hake

Rum nummer 8 på Asahi Ryokan Hotel i den japanska staden Fukuoka har ett nytt erbjudande för gäster: det kostar bara en dollar per natt. Det finns bara en hake – gästerna måste gå med på att bli filmade hela tiden.

En dollar för en hotellnatt låter för bra för att vara sant, men det är det faktiskt – även om villkoret är ovanligt, skriver CNN. Ägaren till Asahi Ryokan Hotel i den populära japanska kuststaden Fukuoka har kommit på ett nytt sätt att få gäster till det sällan bokade rum nummer 8: han erbjuder ett pris på 100 yen, vilket ungefär motsvarar en dollar, eller 10 kronor, om gästerna går med på att livestreamas under hela sin vistelse på rummet.

Egen Youtube-kanal

Hotellet, som numera kallas One Dollar Hotel, har satt upp en egen Youtube-kanal som sänder det som pågår på rummet.

https://youtu.be/k_D6eaNz6fU

Den 27-årige ägaren Tetsuya Inoue säger till CNN att han har letat efter en ny affärsmodell för att ge ny energi till det gamla hotellet som han har ärvt av sin farmor.

- Vårt hotell är av det billigare slaget, så vi behöver lite mervärde, något speciellt som alla kommer att prata om, säger han.

Han berättar att han fick idén när en brittisk youtubare bodde på hotellet och livestreamade sin vistelse.

LÄS MER: Därför mår du bäst i ett fönsterlöst hotellrum 

Publicitet världen över

Idén har slagit väl ut – hotellet har fått publicitet över hela världen. Och inte helt otippat är det framför allt yngre gäster som reser på en tajt budget som nappat på erbjudandet.

Det finns dock några grundregler.

För det första: inga ”omoraliska” akter är tillåtna. För det andra: ljudet måste vara avstängt – det är alltså bara en helt tyst film som visas.

Gästerna kan också släcka ljuset om de vill, och badrummet är utanför kamerans upptagningsområde, liksom en liten död vinkel där gästerna kan byta om. Hotellet råder också gästerna att inte visa dokument som innehåller privat information, som pass och kreditkort, inför kameran.

Men om dessa villkor känns okej är det bara att boka rum. Du lär ha svårt att hitta ett billigare boende.

LÄS MER: 8 smarta tips om du vill uppgradera ditt hotellrum 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande