Hotellet Ritz-Carlton i Dove Mountain i Arizona inviger den 28 november sitt fullt ätbara pepparkakshus bakat av 200 kilo honung, 425 kilo socker, 175 kilo vetemjöl, 50 kilo ingefärspulver, 25 kilo kanel, 250 ägg och 5 kilo muskot.
1 av 4: Hotellet Ritz-Carlton i Dove Mountain i Arizona inviger den 28 november sitt fullt ätbara pepparkakshus bakat av 200 kilo honung, 425 kilo socker, 175 kilo vetemjöl, 50 kilo ingefärspulver, 25 kilo kanel, 250 ägg och 5 kilo muskot. Foto: The Ritz-Carlton, Dove Mountain / WWW.RYANHAMMOND.NET
Den 25 november inviger JW Marriott i Los Angeles sin vision av tomtens kök i naturlig storlek. Här har man lagt in 700 kilo kryddad kakdeg, 125 kilo kakor och 5000 pepparkaksplattor (taket oräknat).
2 av 4: Den 25 november inviger JW Marriott i Los Angeles sin vision av tomtens kök i naturlig storlek. Här har man lagt in 700 kilo kryddad kakdeg, 125 kilo kakor och 5000 pepparkaksplattor (taket oräknat). Foto: Marriott
På Skytop Lodge i Pennsylvania kan man inta sin middag i ett “tegelhus” byggt av 650 kilo pepparkaksdeg, 65 kilo kristyr och 50 kilo smågodis.
3 av 4: På Skytop Lodge i Pennsylvania kan man inta sin middag i ett “tegelhus” byggt av 650 kilo pepparkaksdeg, 65 kilo kristyr och 50 kilo smågodis. Foto: Skytop
Pepparkakshuset på The Ritz-Carlton från utsidan.
4 av 4: Pepparkakshuset på The Ritz-Carlton från utsidan. Foto: The Ritz-Carlton, Dove Mountain / WWW.RYANHAMMOND.NET

Här kan du fira julen – som Hans och Greta

HOTELL. Äta av ett pepparkakshus har nästan alla gjort, men äta i ett pepparkakshus är nog en nyhet för de flesta.

I USA satsar nu flera hotellrestauranger på pepparkakshus stora nog att vistas i.

Om du är sugen på att ta reda på hur Hans och Greta hade det i pepparkakshuset (innan häxan kom och förstörde allt), så är det till USA du ska åka. Här har flera restauranger gått fullständigt över styr inför julen och byggt pepparkakshus stora nog att äta i.

Men det blir nog svårt att inte testa en bit av huset till dessert.

Hotellet Ritz-Carlton i Dove Mountain i Arizona inviger den 28 november sitt fullt ätbara pepparkakshus bakat av 200 kilo honung, 425 kilo socker, 175 kilo vetemjöl, 50 kilo ingefärspulver, 25 kilo kanel, 250 ägg och 5 kilo muskot.

Äta lunch i ett pepparkakshus

Det kommer också att innehålla en fullt fungerande öppen spis och matplats för sex personer. Pepparkakshuset kommer att kunna bokas för lunch och middag för 2 500 kronor plus matkostnader.

Men Ritz-Carlton är inte det enda stället där man satsar på megastora pepparkakshus.

Inviger tomtens kök

Den 25 november inviger JW Marriott i Los Angeles sin vision av tomtens kök i naturlig storlek. Här har man lagt in 700 kilo kryddad kakdeg, 125 kilo kakor och 5000 pepparkaksplattor (taket oräknat). Bygget har tagit 1 200 mantimmar i anspråk.

På Skytop Lodge i Pennsylvania kan man inta sin middag i ett “tegelhus” byggt av 650 kilo pepparkaksdeg, 65 kilo kristyr och 50 kilo smågodis.

Och sen är det bara att boka sig för den stora julgransplundringen och kasta sig över byggnaderna.

 

Källa: cntraveler.com

 

LÄS MER:

• Affärsmannens knep för roligare hotellvistelse

• 14 häftiga hotell i Sverige

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande