Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I Costa Rica kan du bo i en ombyggd Boeing 727.
I Costa Rica kan du bo i en ombyggd Boeing 727.
I Costa Rica kan du bo i en ombyggd Boeing 727.
I Costa Rica kan du bo i en ombyggd Boeing 727. Foto: Pressbild

Sju udda och spännande hotell i världen

Varför bo på ett vanligt hotell när du är ute och reser? Våga testa något annorlunda – här är sju av världens mest udda hotell.

1. Jules Undersea Lodge, Florida, USA

Som namnet säger är detta udda hotell i Florida Keys utanför Florida ett undervattenshotell, faktiskt världens första. Du måste dyka sju meter för att nå entrén, så har du inte redan ett dykarcertifikat måste du först genomgå den dykkurs om tre timmar som hotellet erbjuder. Men när du äntligen är där nere kan du bokstavligen sova med fiskarna (och förhoppningsvis vakna igen).

Mer info: jul.com

Bo under vattnet på Jules Undersea Lodge. Foto: Pressbild

2. Golden Crown Levin Inglut, Finland

Många drömmer om att skåda norrsken, men tänk att göra det från din egen hotellsäng! Här bor du i en uppvärmd glasigloo som även har ett litet kök och badrum. Det finns också en badtunna med hett vatten utomhus om du vill skåda norrskenet under bar himmel. Ditt bagage fraktas med en släde sista biten till igloon – bara en sån sak. 

ANNONS: Läs mer och boka Golden Crown Levin Inglut här [extern länk]

Bo i en glasigloo på Golden Crown Levin Inglut i Finland. Foto: HYLSY PRODUCTIONS, LEVIN IGLUILLA TÄYDET KÄYTTÖ

LÄS MER: Sov gott i världens lyxigaste hotellrum

3. Hotel Costa Verde, Costa Rica

Hör du till dem som alltid drömt om att sova över i en fullt utrustad Boeing 727 av 1960-talsmodell? Kanske inte. Men här ges i alla fall chansen. Planet står på pelare femton meter ovanför marken och rymmer två luftkonditionerade sviter med var sitt tillhörande badrum. Från balkongerna på vardera vingen har man en fantastisk utsikt över den omkringliggande djungeln.

ANNONS: Läs mer och boka Hotel Costa Verde här [extern länk]

Hem för en hobbit? Nej, bara kabinen på en ombyggd 727:a. Foto: Pressbild

4. Icehotel, Sverige

Vårt berömda ishotell i Jukkasjärvi upphör aldrig att fascinera såväl svenskar som utlänningar. Ett hotell gjort av is låter som ren science fiction för många på sydligare breddgrader. Hotellet smälter bort och måste byggas upp varje år, och rummen är exotiskt iskalla. Dessutom kan man åka hundsläde genom snölandskapet.

ANNONS: Läs mer och boka Icehotel här [extern länk]

Icehotel – inget för den lättfrusne. Foto: ROB_HARDING-PHOTO_ASAF_KLIGER

LÄS MER: Sveriges 9 mysigaste hotell i vinterskrud 

5. Palacio de Sal, Bolivia

Normalt slickar man inte väggarna på hotellrummet, men här tvingas personalen att be sina gäster att avstå från att göra det. Hela hotellet är nämligen gjort av salt! I stort sett allt utom taket och toaletterna är av salt, och givetvis kan du få specialiteten ”saltad kyckling” i hotellets restaurang. Inget för den törstige, med andra ord.

ANNONS: Läs mer och boka Palacio de Sal här [extern länk]

I Bolivia finns ett hotell som är gjort av salt. Foto: Shutterstock

6. Hang Nga Guesthouse, Vietnam

Det här konstiga hotellets exteriör förklarar genast varför stället ofta kallas ”Crazy House”. Utsidan i betong ser ut som ett underligt träd med spindelnät och svampar som ger en känsla av att man har hamnat i en blandning mellan något av Gaudís hus i Barcelona och ”Alice i Underlandet”. Alla rum är individuellt inredda på samma underliga tema och har namn som Termitrummet, Kängururummet och Björnrummet.

ANNONS: Läs mer och boka ”Crazy house” här [extern länk]

Gaudí möter ”Alice i Underlandet” i Hang Nga Guesthouse i Vietnam. Foto: Shutterstock

7. The Yays - Crane Apartment, Nederländerna

Har du alltid undrat hur det är att bo i en lyftkran från 1950-talet som har restaurerats och gjorts om till en trevånings lyxlägenhet? På första våningen i detta verkligt annorlunda boende i Amsterdams hamndistrikt ligger köket och vardagsrummet, och på de båda översta våningarna finns två sovrum och ett rymligt badrum. Från alla våningarna har man en fantastisk utsikt över Amsterdams skyline.

ANNONS: Läs mer och boka The Yays här [extern länk]

Bo i en lyftkran i Amsterdams hamn. Foto: RVZ PHOTOGRAPHY

LÄS MER: 10 bästa hotellen i Amsterdam