Hotellet The Distillery ligger på Portobello Road i London.
1 av 3: Hotellet The Distillery ligger på Portobello Road i London. Foto: The Distillery/Facebook
Här får alla ginälskare sina drömmar uppfyllda.
2 av 3: Här får alla ginälskare sina drömmar uppfyllda. Foto: The Distillery/Facebook
Själklart finns här även en butik – som säljer gin.
3 av 3: Själklart finns här även en butik – som säljer gin. Foto: The Distillery/Facebook

Här är hotellet där precis allt handlar om gin

För trehundra år sedan fanns det tusentals ginhak i London.

I dag får ginälskaren nöja sig med templet till spritdrycken på Portobello Road:

Ett hotell i fyra våningar helt tillägnad den enbärskryddade läckerheten.

"Destilleriet", eller ”The Distillery Hotel" är strategiska beläget bland pastellfärgade gamla byggnader mitt i folkmyllret på Londons berömda antikvitetsgata Portobello Road.

Här får ginälskare alla sina drömmar uppfyllda.

I källarplanet ligger själva destilleriet med kapacitet att framställa 400 liter gin åt gången. Via hotellets så vitsigt namngivna "ginstitut" kan du lära dig hur framställningen av den ädla drycken går till. Här finns också ett historiskt museum tillägnat den.

LÄS MER: Sveriges första kryssning för sig som älskar gin 

Gin på The Resting Room

Från gatan kliver man rakt in på avdelningen "The Resting Room" där en otrolig mängd olika ginfabrikat kan avsmakas. Dryckesbehållarna hänger ned från taket och ägarna hävdar att ingen drink smakar riktigt som någon annan då smakerna löpande utvecklas i behållarna.

På andra våningen ligger den spanskinspirerade restaurangen och baren Gin Tonica där olika varianter av gin & tonic serveras i stora kupade glas. Till smaksättarna hör lavendel, apelsin och kokos. Översta våningen rymmer en privat matsal, en vip-bar och tre hotellrum.

https://www.facebook.com/DistilleryLDN/photos/a.1566175847021235.1073741827.1551363385169148/1624220271216792/?type=1&theater

LÄS MER: Nya spat – för dig som älskar gin & tonic 

Londonbor gillar gin

Hotellet öppnade i december 2016 och har fått ett entusiastiskt mottagande. Så är också britterna och Londonborna kända för sin kärlek till just gin. Den blev drycken nummer ett i landet på 1700-talet sedan höga skatter införts på importerad sprit. Men gin kunde göras av korn som var för dålig att göra öl av och var alltså billig att tillverka. På 1740-talet produceras sex gånger så mycket gin som öl och landet beräknades ha upp mot 10 000 "ginhak".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande