Här är de 19 bästa hotellen i Stockholm

Stockholm lider ingen brist på bra hotell. Men vilka är de allra bästa?

Allt om Resor har räknat fram en topp 19-lista som ger svaret.

En hop av trendiga nykomlingar utmanar de legendariska klassikerna i huvudstadens hotellvärld. Men vilket är bäst? Nu slipper du undra längre.

Allt om Resor kan avslöja vilket som är Stockholms bästa hotell, enligt kunderna. Vi har fått fram resultatet genom en sammanräkning av snittbetygen för varje hotell i de recensioner som hotellgäster har skrivit på tre hotellförmedlarsajter: tripadvisor.se, hotels.com och booking.com.

Och här är resultatet: Stockholms bästa hotell är väletablerade Lydmar på Blasieholmen.

Men andraplatsen tas av den spännande nykomlingen Bank Hotel, inrymt i ett före detta bankpalats intill Kungsträdgården. 

Huvudstadens tredje bästa hotell är Benny Anderssons Rival på Mariatorget på Södermalm.

En betydande del av listan upptas av hotell som slagit upp portarna under de senaste tre–fyra åren.

Så har vi räknat ut betygen

Tripadvisor.se använder betygsskala 1–5, men för konsekvensens skull har vi multiplicerat deras betyg med två så även det blir en tiogradig skala. Sajtens snittbetyg för samtliga hotell på vår topplista är 4,5, vilket på en tiogradig skala är lika med betyget 9.

Hotels.com använder betygsskala 1–10.

Booking.com använder betygsskala 1–10.

Sifforna efter hotellnamnet är totalbetyget från de tre olika hotellsajterna.

1. Lydmar Hotel (27,9 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,6

Booking: 9,3

SUMMA: 27,9/30

Mycket omtyckt och originellt boende vid vattnet intill Nationalmuseum på Blasieholmen och med utsikt mot Gamla stan och slottet.

Alla de 46 rummen är individuellt och smakfullt inredda, och här finns även ett ”vardagsrum” att tillgå på varje våningsplan, en trevlig restaurang med utsikt över parken, en fin sommarterrass och live-dj:ar på veckosluten. Inredningen är klassisk men avskalad med mysiga soffhörnor och fotokonst på väggarna. Tio minuters gångväg till Stureplan och tio meter till skärgårdsbåtarna.

Ur användarrecension på nätet: ”Alltid bra service, restaurangen levererar vid varje besök och rummen är fantastiska. Ett personligt och stilfullt designat hotell som är avslappnat med en hög nivå på servicen.”

Adress: Södra Blasieholmshamnen 2 

ANNONS: Läs mer och boka Lydmar Hotel här [extern länk]

Foto: PRESSBILD

2. Bank Hotel (27,7 poäng)

Tripadvisor:  9,0

Hotels: 9,4

Booking: 9,3

SUMMA: 27,7/30

Ett pampigt före detta bankpalats, byggt i jugendstil 1910, med massiva bronsportar och glastak sex meter upp i den forna bankhallen som nu är restaurang. Hotellet öppnade i augusti 2018 och har på bara ett år fått ett renommé som ett av huvudstadens bästa. Läget är mycket centralt, på Arsenalsgatan mellan nedre Kungsträdgården och Berzelii park. Här finns 115 rum och sviter, flera barer, galleri och en stor konstsamling. 

Ur användarrecension på nätet: ”Det är som att kliva in på ett filmset likt Gatsby på Bank Hotel. Rummen, baren och restaurangen är väldigt fina”.

Adress: Arsenalsgatan 6

ANNONS: Läs mer och boka Bank Hotel här [extern länk]

Bankhallen som blev hotellfoajé. Foto: HELENA LUNDBERG

3. Hotel Rival (27,6 poäng)

Tripadvisor:  9,0

Hotels: 9,4

Booking: 9,2

SUMMA: 27,6/30

Gamla Hotel Aston köptes 2002 av Abbas Benny Andersson och förvandlades till omtyckta Rival, Sveriges första boutiquehotell. Här finns 99 rum (med kuddmeny), tre barer, bistro, kafé och fem konferenslokaler. Renoverade show- och konsertlokalen Rival ingår också och har ett stort och ambitiöst utbud. 

Ur användarrecension på nätet: ”Underbart hotell på Söder i Stockholm. Trevlig personal, fantastiskt sköna rum med lite lagom hemkänsla.”

Adress: Mariatorget 3

ANNONS: Läs mer och boka Hotel Rival här [extern länk]

Deluxerum på Benny Anderssons Hotel Rival. Foto: PRESSBILD

4. Grand Hôtel (27,5 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,4

Booking: 9,1

SUMMA: 27,5/30

Stockholms mest anrika hotell och ett hem för gästande kändisar och storheter sedan starten 1874. Bästa tänkbara läge mitt emot Stockholms slott och med en av Sveriges bästa restauranger – prisbelönta Mathias Dahlgren Matbaren. Grandiosa Cadierbaren är en annan attraktion liksom spa-anläggningen och Verandan med klassiskt smörgåsbord.

Ur användarrecension på nätet: ”Allt var lyxigt och varmt, välkomnande, mycket bra mat och supertrevlig personal – som en dröm.”

Adress: Södra Blasieholmshamnen 8

ANNONS: Läs mer och boka Grand Hôtel här [extern länk]

Lyxig svit på legendariska Grand Hôtel. Foto: YLWA YNGVESSON

5. Hotel Kungsträdgården (27,5 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,4

Booking: 9,1

SUMMA: 27,5/30

Ståtligt stenhus från 1764 och hem för grevar i flera århundraden. För fyra år sedan slog hotellet med sina 94 rum upp efter en omsorgsfull renovering där många vackra gamla inredningsdetaljer bevarades. Hotellets innergård pryds av en av Europas största kristallkronor.

Ur användarrecension på nätet: ”Snyggt och bekvämt hotell nära sevärdheter och shopping. Trevlig personal. Fin bar i överbyggd innergård.”

Adress: Västra Trädgårdsgatan 11B

ANNONS: Läs mer och boka Hotel Kungsträdgården här [extern länk]

Vacker interiör från Hotel Kungsträdgården. Foto: PRESSBILD

6. Hotel Skeppsholmen (27,4 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,4

Booking: 9,0

SUMMA: 27,4/30

Kallar sig inte utan anledning för ”Stockholms stadsoas”. 74 rum i ett historiskt hus från 1699 vid vattnet på rofyllda Skeppsholmen nära Moderna museet och mitt i storstaden. Hotellet har bland annat restaurang och egen tennisbana.

Ur användarrecension på nätet: ”Frukosten var superb, läget lugnt i grönska, nära till buss, Djurgårdsfärja och Moderna museet.”

Adress: Gröna gången 1

ANNONS: Läs mer och boka Hotel Skeppsholmen här [extern länk]

En bit från bruset: Hotel Skeppsholmen på ön med samma namn. Foto: PRESSBILD

LÄS MER: Stockholm får en ny takterrass – mitt i city 

7. Hotell Sven Vintappare (27,4 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,2

SUMMA: 27,4/30

Ligger kort promenadavstånd från Kungliga slottet, i en byggnad från 1607 vid ett litet torg i Gamla stan. Inte särskilt stort – bara sex rum plus en svit – men med ljuvlig atmosfär i medeltida miljö. Ljusa rum med synliga takbjälkar och pentry med porslinsservis. 

Ur användarrecension på nätet: ”Hotellet är genuint och man känner verkligen historiens vingslag. Sköna sängar och trevligt med ett litet pentry.”

Adress: Sven Vintappares gränd 3

ANNONS: Läs mer och boka Hotell Sven Vintappare här [extern länk]

Rum i gammal stil på Sven Vintappare. Foto: Pressbild/Hotel Sven Vintappare

8. At Six (27,3 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,1

SUMMA: 27,3/30

Ett av de nya hotell som försöker gjuta liv i centrala men länge glest besökta Brunkebergstorg. At Six erbjuder 343 rum och sviter och är en del av Petter Stortdalens byggnadskomplex som även rymmer ”hipsterhotellet” Hobo och takbaren Tak. 

Det relativt nya hotellet slog upp portarna i maj 2017 och beskrevs då som ”den största hotellsatsningen i Stockholms historia”.

Ur användarrecension på nätet: ”Ett fantastiskt fint hotell där du som gäst möts av personlig och hög service. Hotellets utbud med bland annat cocktailbaren, restaurangen och dess standard gör att man faktiskt inte behöver röra sig utanför hotellets dörrar för att få en minnesvärd weekend.”

Adress: Brunkebergstorg 6

ANNONS: Läs mer och boka At Six här [extern länk]

Petter Stordalens At Six vid Brunkebergs torg. Foto: AMF FASTIGHETER

9. Collector's Victory Hotel (27,3 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,1

SUMMA: 27,3/30

Hotellet är namngivet efter den engelske sjöhjälten lord Nelsons skepp, HMS Victory, öppnade 1987 och ingår precis som Lord Nelson Hotel och Lady Hamilton Hotel i en familjeägd liten hotellkedja i Gamla stan. Inhyst i ett hus från 1600-talet och fyllt till bredden med spännande antikviteter på marint tema.

Ur användarrecension på nätet: ”Läget är perfekt, mitt i Gamla stan med närhet till bra restauranger. Den vackra miljön i stadsdelen gör att det känns extra speciellt.”

Adress: Lilla Nygatan 5

ANNONS: Läs mer och boka Collector's Victory Hotel här [extern länk]

Collector's Victory Hotel – lyxigt på marint tema i Gamla stan. Foto: JULIA DANSARIE

10. The Sparrow Hotel (27,3 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,1

SUMMA: 27,3/30

Ett boutiquehotell med 23 sviter och rum som öppnade så sent som i februari 2019 och som drivs av gruppen bakom anrika Grand Hôtel. Ligger alldeles intill Stureplan. Ambitionen är att ”skapa en känsla av Paris mitt i Stockholm” och en kombination av lekfullhet och storstadspuls.

Ur användarrecension på nätet: ”Så fina rum med smakfull inredning och härliga färger. Sköna sängar med lakan to die for. Personalen var grym och läget kanske det bästa i Stockholm. Kan varmt rekommendera detta trendiga och stilsäkra hotell.”

Adress: Birger Jarlsgatan 24

ANNONS: Läs mer och boka The Sparrow Hotel här [extern länk]

En maffig port vid Stureplan leder till The Sparrow Hotel. Foto: PRESSBILD

11. Radisson Blu Waterfront Hotel (27,2 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,0

SUMMA: 27,2/30

Ståtligt, modernt och nybyggt hotell i nära anslutning till Stockholms central och med nära till det mesta. 414 rum och sviter, restaurang, lobbybar och gym. Här finns även konferenscentret och konsertlokalen Waterfront med 21 mötesrum. 

Ur användarrecension på nätet: ”Ett riktigt fräscht och fint hotell, och ett mer centralt läge är svårt att hitta. Speciellt om man skall resa med tåg. Bra service, och inga problem med att få hjälp.” 

Adress: Nils Ericssons Plan 4

ANNONS: Läs mer och boka Radisson Blu Waterfront Hotel här [extern länk]

Glänsande moderna Waterfront Hotel. Foto: PRESSBILD

12. Downtown Camper by Scandic (27,2 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,0

SUMMA: 27,2/30

Kallar sig ”ett basecamp för urbana upptäckare” och erbjuder Stockholms mest distinkt profilerade hotellboende. Inte nog med att gästerna kan låna kajaker, skateboard och cyklar, det erbjuds även gratis yoga, upptäcktsfärder och inspirationsföreläsningar.

Öppnade 2017 och är en tillbyggd och renoverad version av gamla Scandic Sergel Plaza med läge mitt emot Petter Stordalens At Six. 494 rum, elva våningar med wellnessavdelning och takbar högst upp. Utsågs av White Guide till Sveriges mest innovativa hotell 2019. 

Ur användarrecension på nätet: ”Trevlig personal. Jättetufft hotell. Fräscha, rymliga rum, dock för lite förvaring. Bra frukost. Bra utbud med aktiviteter inom hotellet såsom utanför hotellet. Pingisborden utanför hissarna var det som slog högst för våra tonåringar. Otroligt centralt läge”.

Adress: Brunkebergstorg 9

ANNONS: Läs mer och boka Downtown Camper by Scandic här [extern länk]

Interiör från coola ”baslägret” Downtown Camper. Foto: PRESSBILD

LÄS MER: 9 okända pärlor du inte vill missa i Stockholm 

13. NOFO Hotel, BW Premier Collection (27,2 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,0

SUMMA: 27,2/30

Kallar sig ”The Home of Söder” och utger sig för att spegla stadsdelens själ. ”För oss är hemma inte en plats, utan en känsla av att känna sig bekväm”, skriver man på sajten.

I mars avtäcktes en renovering av hotellet. NOFO har nu hela 109 rum, alla individuellt inredda i någon av fyra olika stilarna ”Scandinavian design”, ”La belle epoque”, ”Uptown classics” eller ”Industrial vintage”. 

Man har även en ny restaurang och en nyrenoverad fasad. 

Hotellet ligger i en K-märkt 1700-talsbyggnad. 

Ur användarrecension på nätet: ”Ett mycket trevligt lagom hotell på Södermalm. Gemytligt och trevligt rum, fin frukost och suveränt läge.”

Adress: Tjärhovsgatan 11

ANNONS: Läs mer och boka NOFO Hotel, BW Premier Collection här [extern länk]

Hippa Söderhotellet NOFO.. Foto: PRESSBILD/NOFO

14. Elite Hotel Carolina Tower (27,2 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,0

SUMMA: 27,2/30

Ännu ett av huvudstadens nya, spektakulära hotell som öppnat under de senaste två åren. Som namnet anger är detta beläget i ett torn, närmare bestämt i ett av landmärkena i den nya stadsdelen Hagastaden som växer upp i gränslandet mellan norra Stockholm och Solna. Här erbjuds 211 rum sprida över elva våningar. Högst upp på 16:e våningen ligger hotellets gym och relaxavdelning.  Läget är mindre centralt än övriga hotell på den här listan.

Ur användarrecension på nätet: ”Ett modernt och fint hotell. Sängarna är riktigt sköna samt att det finns en kuddmeny där du kan välja en kudde i din smak. Uppe på 16:e våningen finns gym och relaxavdelning med underbar utsikt. Jättefint! Jättegod frukost, mycket att välja på.”

Adress: Eugeniavägen 6

ANNONS: Läs mer och boka Elite Hotel Carolina Tower här [extern länk]

Futuristiska Carolina Tower i Hagastaden. Foto: ELITEHOTELS

15. Miss Clara By Nobis (27,2 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 9,0 

SUMMA: 27,2/30

Huset uppfördes i jugendstil som flickskolan Ateneum år 1910. I dag är det ett ”urbant designhotell” med 92 rum och sviter, allt formgivet under ledning av den världsberömde arkitekten Gert Wingårdh i en mix av jugend och tidlös skandinavisk design med ledorden ”modern exklusivitet och funktionalitet”.

Ur användarrecension på nätet: ”Fantastiskt hotell mitt i stan. Fina rum, generöst badrum och sköna sängar. Ett extra plus för morgonrockar och tofflor.”

Adress: Sveavägen 48

ANNONS: Läs mer och boka Miss Clara By Nobis här [extern länk]

Miss Clara ligger i en före detta flickskola från 1910. Foto: ELISABETH MONTGOMERY

16. Hotel With Urban Deli (27,1 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,0

Booking: 9,1

SUMMA: 27,1/30

Hotellet som kallar sig ”supermodernt och nytänkande” har 106 rum under marknivå. Här erbjuds smarta tekniska moderniteter som helt digital in- och utcheckning samt toppmodern tv- och ljudanläggning i alla rum.  I gatuplanet ligger Urban Deli Sveavägen, med restaurang, barer och saluhall. På sommaren finns även en takterrass med bar och milsvid utsikt över Stockholms takåsar. 

Ur användarrecension på nätet: ”Annorlunda boende, bara positiv upplevelse, sköna sängar, snygg design, jättegod frukost! Återkommer!”

Adress: Sveavägen 44

ANNONS: Läs mer och boka Hotel With Urban Deli här [extern länk]

Underjordiskt gästrum på Hotel With Urban Deli. Foto: URBAN ORZOLEK

17. Elite Eden Park Hotel (27,1 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 8,9

SUMMA: 27,1/30

Hotell intill Humlegården en liten bit norr om Stureplan. Här finns 124 rum varav fem juniorsviter och en stor svit med balkonger och utsikt över Humlegården. Tämligen oansenlig fasad men ljust och modernt invändigt. Speciella attraktioner är de två restaurangerna, asiatiska Miss Voon och gastropuben The Bishop's Arms.

Ur användarrecension på nätet: ”Perfekt läge. En minut från Stureplan/Svampen. Trevlig personal. Bra frukost!”

Adress: Sturegatan 22

ANNONS: Läs mer och boka Elite Eden Park Hotel här [extern länk]

Elite Eden Park ligger intill Humlegården. Foto: SANDRA BIRGERSDOTTER

18. Nordic Light Hotel (27,0 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,0

Booking: 9,0

SUMMA: 27,0/30

Ett modernt designhotell (totalrenoverat 2017) alldeles intill Centralstationen och med 159 rum och 10 sviter. I allt – ljussättning, meny, materialval och konst – står det som har gett hotellet dess namn i fokus: det nordiska ljuset. Det ljusa, enkla och rena präglar det mesta här. Här finns också krogen Lykke och stora konferensutrymmen.

Ur användarrecension på nätet. ”Moderna och fräscha rum som var väldigt effektivt ljudisolerade. En lugn frukostmiljö som jag uppskattade enormt. God gin & tonic i en fin restaurang/bar om man inte orkar leta efter annat ställe på stan på kvällen. Litet men bra gym om man har en stund över.”

Adress: Vasaplan 7

ANNONS: Läs mer och boka Nordic Light Hotel här [extern länk]

Hotell med nordiskt ljus i fokus, nära Centralen. Foto: Nordic Light Hotel

19. Hotel Diplomat Stockholm (27,0 poäng)

Tripadvisor: 9,0

Hotels: 9,2

Booking: 8,8

SUMMA: 27,0/30

Ståtligt gammaldags hotell i ett jugendpalats från 1911 på mycket fin adress på Strandvägen. Underbara vyer över Skeppsholmen, Djurgården och Nybroviken. Alla de 130 rummen är individuellt inredda och går i ljus, modern, skandinavisk stil.

Ur användarrecension på nätet: ”Kvalitet allt igenom. Maten var väldigt god, sängen mycket skön – det fanns inget jag inte skulle gillat.”

Adress: Strandvägen 7c

ANNONS: Läs mer och boka  Hotel Diplomat Stockholm här [extern länk]

Anrika Diplomat på Strandvägen. Foto: LOUISE BILLGERT

Så gjorde vi rankningen

Tripadvisor.se = alla hotell på topplistan har snittbetyget 4,5 på en femgradig skala på sajten.

Hotels.com = alla hotell på topplistan har snittbetyg mellan 9,0 och 9,6 på en tiogradig skala på sajten.

Booking.com = alla hotell på topplistan har snittbetyg mellan 8,8 och 9,3 på en tiogradig skala på sajten.

Rankningen är baserad på högsta antal sammanräknade poäng. Samtliga hotell på listan har en poängsiffra på 27 eller över (det vill säga 9 eller mer i snitt). Vid lika har hotellens totala antal röster (sammanlagt på de tre sajterna) fått avgöra (antal röster fram till och med 14 november 2019).

Listan inkluderar inte boendeformerna vandrarhem, bed & breakfast och lägenhetshotell. Inte heller hotell som har fått 200 röster eller färre på någon av tre hotellsajterna.

LÄS MER: 10 bästa hotellen i New York – enligt experten