1 av 6: En upplevelse på djupet.
Den lyxiga, moderna resorten har snabbt blivit ett hett samtalsämne bland ­res­intresserade världen över. Främst för sin nya undervattenssatsning.
2 av 6: Den lyxiga, moderna resorten har snabbt blivit ett hett samtalsämne bland ­res­intresserade världen över. Främst för sin nya undervattenssatsning. Foto: Jesper Anhede
Sov med fiskarna i ditt eget undervattensrum i Indiska oceanen.
3 av 6: Sov med fiskarna i ditt eget undervattensrum i Indiska oceanen. Foto: Jesper Anhede
Hotellkomplexet Manta Resort ligger på ön Pemba utanför Tanzania - och strax norr om Zanzibar.
4 av 6: Hotellkomplexet Manta Resort ligger på ön Pemba utanför Tanzania - och strax norr om Zanzibar. Foto: Jesper Anhede
Här kan du beundra det exotiska fisklivet - exempelvis liggande i rummets stora deluxebädd.
5 av 6: Här kan du beundra det exotiska fisklivet - exempelvis liggande i rummets stora deluxebädd. Foto: Jesper Anhede
Nedersta våningen ligger fyra meter under vattnet och har glasrutor åt alla håll.
6 av 6: Nedersta våningen ligger fyra meter under vattnet och har glasrutor åt alla håll. Foto: Jesper Anhede

Följ med till ovanliga hotellet under ytan

Vid ön Pemba utanför Tanzanias kust ligger ett hotell som bokstavligen låter dig sova med fiskarna. Hotellrummet ligger fyra meter under ytan och har fönster i alla riktningar. Följ med på en annorlunda upplevelse.

Hotellkomplexet Manta Resort ligger på ön Pemba utanför Tanzania - och strax norr om Zanzibar - i ­Indiska oceanen. Här finns kritvita stränder och kristallklart, fiskrikt vatten som ­erbjuder fantastisk dykning.

Oexploaterad som turistmål

Pemba har runt 300 000 invånare och är ganska oexploaterad som turistmål. Men den lyxiga, moderna resorten har snabbt blivit ett hett samtalsämne bland ­resintresserade världen över. Främst för sin nya undervattenssatsning. Hotell­komplexet har nämligen nyligen utökats med en nyhet: en byggnad i tre plan som ligger som en flotte en bit ut från anläggningens strand. Nedersta våningen ligger fyra meter under vattnet och har glasrutor åt alla håll. Här kan du beundra det exotiska fisklivet - exempelvis liggande i rummets stora deluxebädd.

 

 

LÄS OCKSÅ:

• 10 vanliga misstag när du bokar hotell

• Hotellen som slår alla vrickade världsrekord

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande