1 av 4: Om du är ute efter billiga hotell ska du undvika dessa dyra misstag.
Nordic Choice Hotels tekniska projekt tar sikte på att göra gästernas upplevelse på hotell ännu bättre.
2 av 4: Nordic Choice Hotels tekniska projekt tar sikte på att göra gästernas upplevelse på hotell ännu bättre. Foto: Moum Design
Fest eller soluppgång? Du väljer själv vilken stämning du vill ha i ditt rum med hjälp av iPad.
3 av 4: Fest eller soluppgång? Du väljer själv vilken stämning du vill ha i ditt rum med hjälp av iPad. Foto: Morum design
Nu kan du vakna utvilad i vilken tidszon som helst.
4 av 4: Nu kan du vakna utvilad i vilken tidszon som helst. Foto: SHUTTERSTOCK

Därför mår du bäst i ett fönsterlöst hotellrum

Nordic Choice Hotels har tagit fram ett nytt spännande koncept med fönsterlösa hotellrum. Med hjälp av ljud och ljus ska gästerna få de bästa förutsättningarna för att kunna somna gott och lättare gå upp på morgonen. 

– Många av våra gäster rör sig mellan olika tidszoner och därför känns det extra bra att kunna erbjuda dem ett rum med den här lösningen, säger Mattias Stengl, vd och hotelldirektör på Hobo.

Är du en av de som alltid kollar utsikten det första du gör när du kommer fram till ditt hotellrum? Du kanske ska tänka om och i stället se om du inte har någon utsikt. Alls. Fönsterlösa hotellrum sägs nämligen vara framtiden. 

Behåll din naturliga dygnsrytm

Nordic Choice Hotels fristående hotell Hobo i Stockholm är först ut med lösningen MeScapes, som med ny teknologi anpassar hotellrummet till gästens individuella preferenser med hjälp av ljus och ljud i form av specialarrangerad musik. Gästen väljer själv vilken stämning och upplevelse rummet ska ha, till exempel ”fest”, ”fokus” eller ”soluppgång” och justerar det enkelt med en iPad.

Lösningen är särskilt lämpad för gäster som reser mycket och rör sig mellan olika tidszoner eller tillbringar mycket tid inomhus och därmed riskerar att förlora den naturliga dygnsrytmen som dagsljus ger.

LÄS MER: 9 spännande weekendresor med en twist 

Ljud och musik förbättrar upplevelsen

Den belysningsteknik som MeScapes använder gör det möjligt att anpassa fördelningen av ljus vilket gör vissa ljus mer lämpade för morgon och dagtid, medan andra fungerar bättre på kvällarna och under natten. 

– Belysning är en av de viktigaste och vanligaste lösningarna för fönsterlösa rum, men det finns stora fördelar när ljus kombineras med ljud och musik, eftersom de påverkar oss på en djupt känslomässig nivå. Musiken är dessutom specialarrangerad för det här projektet för att få bäst helhetskänsla. Tillsammans med Nordic Choice Hotels har vi tagit rumsupplevelsen till en ny nivå, och detta är bara början, säger Åsa Moum, grundare av MeSpaces på Moum Design.

Hobo i Stockholm fungerar som en digitaliseringsspjutspets för hela koncernen, där nya idéer testas. Tanken är att konceptet med fönsterlösa hotellrum i kombination med ljud och ljus ska rullas ut på alla Nordic Choice Hotels i hela Norden så småningom.

LÄS MER: Svenskarnas 12 favoriter för all inclusive

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande