1 AV 2
Om du är ute efter billiga hotell ska du undvika dessa dyra misstag.
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Därför hittar du sällan tandkräm på ditt hotellrum

Har du någon gång funderat på varför det inte finns små minituber med tandkräm i standardsortimentet på hotellrummet? Små tvålar i pappersförpackning och plasthätta för att skydda håret i duschen, men ingen tandkräm. Här är anledningen enligt Travel and Leisure.

Att bo på hotell är underbart av många skäl. Förutom fluffiga handdukar, slätbäddade sängar och sobra färger är en av uppsidorna de hotellkedjor som erbjuder ett exklusivt sortiment av rengöringsprodukter. Det är just inom det produktsegmentet det är enkelt för hotellet att sticka ut, och därmed klassas som ”exklusivare”.

Lyxprodukter lockar

Men trots alla de fantastiska produkter som står på rad i badrummet, är det extremt sällsynt att hitta ett hotell som erbjuder något så simpelt (men i många fall lyxigare än allt annat) som en tandkrämstub i rummet.

Den främsta anledningen är att tandkräm inte faller inom en kategori som kan ge hotellet en extra stjärna, vilket gör att det inte finns någon anledning att tillhandahålla produkten till gästerna. 

Ingen efterfrågan

Å andra sidan är det vissa som menar att hotellen inte inkluderar minitandkrämstuber för att det inte finns någon efterfrågan. (Här kan du vara med och påverka själv!)

Forbes har å sin sida kommit fram till att det är för dyrt att tillhandahålla tandkräm i varje rum.

Slutsatsen kring tandkrämsfrågan borde således vara, fram tills det blir både billigare och definitivt lyxigare (och högre efterfrågan), är du nödd och tvungen att packa ner din egen tub i necessären.

LÄS MER:

• Du har använt din resekudde fel i alla år 

• Smarta knepet som avslöjar om ditt hotellrum fuskstädats