Bada i lyx i världens läckraste hotellbadrum

Shangri-La i Sydney.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 2: Shangri-La i Sydney.

Utsikten från ett badrum på Shangri-La.

2 av 2: Utsikten från ett badrum på Shangri-La.

Få hotellupplevelser är lika upplyftande som en sensationell vy från badkaret.

Lyxhotell jorden runt tävlar om att få till den mest fulländade utsikten.

Här är tio av världens häftigaste.

Andra har också läst

Bilderna är hämtade från Instagram där det finns en rad forum tillägnade vackra badrum (såväl på hotell som privata). Som till exempel #bathroomgoals, #bathroomsoftheworld, #hotelbathroom, #bathtubgoals, och #bathroomview.

1. London

Med hela London vid din badrumskant – när det gäller världens läckraste badkarsvy ligger Shangri-La Hotel i London i framkant. Hotellet har strålande utsikt över floden Themsen i världsmetropolens mitt. Shangri-La upptar våningarna 34 till 52 i den ikoniska skyskrapan The Shard (invigd 2012) som sina 310 meter är Storbritanniens högsta byggnad. Hotellet ligger i området mellan London Bridge och Tower Bridge. Tvärs över floden hittar man Towern och St Pauls Cathedral. 

https://www.instagram.com/p/Bx0JYJDFfJc/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka Shangri La Hotel At The Shard London här [extern länk]

2. Hongkong

Ta ett dopp i jacuzzin – och säg hej till Hongkong. Peninsula är ett lyxhotell i kolonialstil som varit ett av Hongkongs ledande hotell ända sedan invigningen 1928. Det är bland annat känt för sina stora flotta av Rolls-Roycebilar målade i vad som kallas ”peninsula grönt”. 1994 förlängdes hotellet på höjden med ett torn om 30 våningar. 

Läget är ståtligt, nära Victoriahamnen. 

https://www.instagram.com/p/ByNanppHIRg/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka The Peninsula här [extern länk]

3. Shaviyani Atoll, Maldiverna

Paradisiska Maldiverna erbjuder många fantastiska boendeupplevelser och Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi är definitivt en av dem. Resorten är byggd på en liten atoll och rymmer 120 lyxiga villor varav en del ligger utmed långa bågformade bryggor i det kristallblå vattnet. Vykortsperfekta vita sandstränder klädda med svajande palmer. 

https://www.instagram.com/p/BwZEXEJnqhr/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi här [extern länk]

4. Kapstaden, Sydafrika

I det här karet är det bara att kapitulera inför Kapstaden. Som namnet avslöjar är det femstjärniga lyxhotellet The Silo Hotel byggt i en gammal spannmålssilo, i stadens hamnkvarter. Till råga på allt sträcker det sig över sex våningar ovanpå MOCAA – museet som rymmer världens största samling av moden afrikansk konst. 

LÄS MER: 9 dyra misstag när du bokar hotell 

https://www.instagram.com/p/BhqfFvYHgTD/

ANNONS: Läs mer och boka The Silo Hotel här [extern länk]

5. Capri, Italien

Bella Italia! Den här underbara badkarsvyn serveras på hotell Punta Tragara på den vackra italienska ön Capri. Huset byggdes 1928 som en privatvilla med högt läge på klippor med utsikt över viken Marina Piccola. Under andra världskriget tjänade den som kontor för de amerikanska styrkorna och besöktes bland annat av Winston Churchill. Sedan 1973 är villan ett lyxhotell.

https://www.instagram.com/p/B2Bp3XqioCF/

ANNONS: Läs mer och boka Hotel Punta Tragara här [extern länk]

6. Nago, Japan

Ett grönt paradis uppenbarar sig från fönstren i rummen med utsikt mot bukten på hotell Ritz-Carlton på den japanska ön Okinawa. Lyxhotellet är en del av golfanläggningen Kise Country Club och invigdes 2012. En kort bit från hotellet ligger en fantastisk sandstrand. Okinawa är den största av Ryukyuöarna som ligger i ett band ned mot Taiwan i allra sydligaste Japan.

https://www.instagram.com/p/B7Q4_WEJvsl/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka The Ritz-Carlton Okinawa här [extern länk]

7. Qui Nhơn, Vietnam

För romantiska badrumsmysare är resorten Anantara Quy Nhon Villas idealiskt med sitt läge i en liten vacker bukt där havet kraschar mot den privata stranden och djungelns klippor omsluter bakifrån. Här ligger 26 villor i en prunkande miljö, nära spännande gamla ruiner, grottor, fiskelägen och obebodda småöar. 

https://www.instagram.com/p/B0-qlzwoA6P/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka Quy Nhon Apartment här [extern länk]

8. Sydney, Australien

En badkarsskål för charmiga Sydney – hotell Shangri-La i den australiska metropolen ligger utsiktsmässigt perfekt, högt över stadens hamn och med panoramavy över bland annat det världsberömda operahuset och Sydney Harbour Bridge. 

https://www.instagram.com/p/B5CgVmSp94T/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka Shangri-La Hotel Sydney här [extern länk]

9. Ubud, Bali

När själva badet är lika viktigt som utsikten – då blir ett besök på Udaya Resorts & Spa en höjdare. Anläggningen ligger strax utanför staden Ubud på centrala Bali och specialiteten är spaupplevelsen  där du sjunker ned i ett bad dekorerat med allehanda färgsprakande blommor. Som framgår ingår utsikten över en porlande djungelbäck i erfarenheten.

https://www.instagram.com/p/BuXQX_BAxE_/

ANNONS: Läs mer och boka The Udaya Resorts and Spa här [extern länk]

10. Rangali, Maldiverna

Detta unika badrum kan bli ditt om du tar in på den superlyxiga resorten Conrad Maldives Rangali Island som breder ut sig över två småöar sammankopplade via en bro. Förutom ett stort utbud av vackra villor på pålar i Indiska oceanens klarblå vatten erbjuds hela tolv olika restauranger varav en belägen under vattenytan och helt byggd i glas. Resorten nås via en 30 minuters resa med sjöflygplan från huvudstad Malés internationella flygplats.

https://www.instagram.com/p/B2tlvDil46l/?utm_source=ig_embed

ANNONS: Läs mer och boka Conrad Maldives Rangali Island här [extern länk]

LÄS MER: Maldiverna: Bästa guiden till paradiset 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande