ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Åtta läckra hotell – för den som älskar choklad

Publicerad 14 jul 2017 15.40
Allt om resor>Hotell
Hotel Sacher i Wien är den berömda Sachertårtans hem och födelseplats, och därmed en toppattraktion för chokladälskare.

Hotel Sacher i Wien är den berömda Sachertårtans hem och födelseplats, och därmed en toppattraktion för chokladälskare.

1/2

Foto: Hotel Sacher

Hotel Café Royal ligger precis intill Piccadilly Circus och etablerades 1865.

Hotel Café Royal ligger precis intill Piccadilly Circus och etablerades 1865.

2/2

Foto: Hotel Café Royal

Älskar du både choklad och att resa?

Då är här paradisen för dig. 

Åtta hotell världen runt där chokladen står helt i fokus.

Är du både choklad- och reseälskare är du faktiskt inte ensam.

Ett flertal hotell jorden runt är specialiserade på just din smak.

Hotell där du lär dig allt om chokladtillverkning, njuter drycker och mat med choklad som central ingrediens, får spa-behandling med kakao och mycket, mycket mer i chokladens tecken.

Kolla in de här åtta läckra chokladhotellen:

1. Hotel Fabrica do Chocolate, Viana do Castelo, Portugal

Det här stället är svårslaget bland chokladhotell: till och med väggar är gjorda av det, rapporterar The Telegraph.

Hotellsviterna har olika teman: "romantiska sviten" har en chokladfontän där par kan frossa i chokladfondue och champagne, Hans och Greta-sviten har en egen lekstuga helt gjord av godis. I hotellets restaurang kan man äta specialfrukosten med chokladpålägg och kall chokladmjölk. 

Här finns kurser i chokladtillverkning för små och stora och så har man ett eget chokladmuseum dessutom.

2. Boucan by Hotel Chocolat, Soufriere, Saint Lucia

Ett klassiskt chokladhotell då det ligger mitt i chokladlundarna i chokladplantaget Rabot Estate på denna karibiska ö.

Varje rätt i hotellets restaurang rymmer choklad av någon sort och dess spa erbjuder kroppsbehandlingar med kakao. Gästerna får också tillfälle att ta en guidetur på anläggningen och göra choklad enligt modellen "från planta till bord".

Boucan by Hotel Chocolat ligger mitt i chokladlundarna i chokladplantaget Rabot Estate.

Foto: Boucan by Hotel Chocolat

3. Hotel Sacher Wien, Wien

Den berömda Sachertårtans hem och födelseplats och därmed en toppattraktion för chokladälskare. Här skapade Franz Sacher sin eviga bästsäljare 1832 och här serveras den förstås ännu efter originalreceptet. 

Hotellet är lika välmatat som själva tårtan. Stället är fullt minnesprylar, antikviteter och utsökt gammal konst från de gyllene tiderna på 1800-talet. Det liknar närmast ett museum. Här kryllar det av historia. Till kändisarna som bott här hör drottning Elisabeth II av England och John F Kennedy. Ingen missar förstås sachertårtan till frukost.

LÄS MER: Platser du inte visste du kunde övernatta på

4. Hotel Café Royal, London

Det här hotellet precis intill Piccadilly Circus är ett suveränt hotell i största allmänhet, etablerat 1865 och med en lång lista över kändisbesökare (Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot och David Bowie ärt bara några). Men det som gör hotellet till ett måste-ställe för chokladälskare är dess efterrätter. Chefen över dessa är Sarah Barber, en mästerlig chokladtillverkare som är suverän på att skapa lysande chokladskapelser (och också håller i chokladkurser). Mest berömd av alla hennes verk är hennes Jaffa cake.

Hotel Café Royal ligger precis intill Piccadilly Circus och etablerades 1865.

Foto: Hotel Café Royal

5. Rosas & Xocolate, Yucatan, Mexiko

Hotellets namn är en kombination av namnet på ägarens mamma och stadens djupa, historiska rötter inom chokladodling. Det vackra rosa hotellet har en chokladbutik men framför en rad spännande hälsobehandlingar för kroppen där kakao spelar en framträdande roll. Som en behandling med kakaosalt, torkade rosenblad och lokal likör eller en "bodywrap" i varm choklad.

6. Jade Mountain, Koggala, Saint Lucia

Hotellet har sin egen lilla chokladfabrik där man gör choklad av lokala råvaror att skämma bort sina gäster med.

Dessa kan också delta i provsmakningar och en kurs i att göra olika sorters chokladpraliner. Chokladplantaget kan också inspekteras via en guidad rundtur. Den chokladsugne kan njuta av chokladcocktails, maträtter med chokladingredienser och kakaobaserad massage.

LÄS MER: 8 hotell som slår alla vrickade världsrekord

7. The Fortress Resort & Spa, Galle, Sri Lanka

Förutom olika chokladinpackningar i hotellets spa erbjuds här också världens kanske mest påkostade chokladdessert. Den hämtar inspiration från de traditionella fiskare invid hotellets strand som fiskar gående på höga kryckor. 

Den dyrbaka tårtan rymmer bland annat exotiska frukter, äkta champagne och whiskygrädde samt toppas av en fiskare på styltor gjord helt av hotellets hemlagade choklad. Härligheten pryds även av en exklusiv ädelsten, där av det svindlande priset: motsvarande nära 15 000 kronor.

8. Chocolate Boutique Hotel, Bournemouth

Byggnadsskyddad 1800-talsfastighet som blev chokladhotell för cirka tio år sedan. Förutom chokladdrinkar och allehanda läckert chokladgodis har man kurser i pralintillverkning, chokladframställning från böna till färdig produkt och till och med i porträttmålning med choklad (!).  Dessutom hålls här kvällar där man lär sig vilka chokladsorter och viner som går bäst ihop.

ELISABETH MONTGOMERY