Har hotellet Marina Bay Sands i Singapore spetsat ett snabbtåg?
Hotellet för alla hundälskare? Dog Bark Park Inn, Idaho.
Le Grand Hotel du Lac, Tunis.
1 AV 3
Har hotellet Marina Bay Sands i Singapore spetsat ett snabbtåg?
Foto: Colourbox
2 AV 3
Hotellet för alla hundälskare? Dog Bark Park Inn, Idaho.
Foto: All Over Press
3 AV 3
Le Grand Hotel du Lac, Tunis.
Foto: Flickr/Stefan Krasowski

Är det här världens 11 fulaste hotell?

Att resa ospecificerat kan vara lite av ett äventyr. Man vet aldrig hur rummet ser ut. Men hur skulle du reagera om du hamnade på ett hotell som är riktigt fult på utsidan?

Här kommer listan över vad som kan vara världens fulaste hotell. Skulle du vilja övernatta här?

Allt om Resor

1. Marina Bay Sands, Singapore

Den första frågan man ställer sig här är: när hände olyckan? Sköt plötsligt tre huskroppar upp under ett snabbtåg och spetsade det?

Och proportionerna är inte att leka med. 2561 rum som samsas med ett kasino och en konferensanläggning på 120000 kvadratmeter. Kolla bilden ovan.

2. Le Grand Hotel du Lac, Tunis

Det är inte utan att det känns som om byggmästaren höll ritningen upp och ner. Det må vara ett under av byggkonst i sann brutalistisk anda, men vi vet inte om det skulle kännas tryggt att bo på översta våningen. Eller på någon våning överhuvudtaget. Se hotellet i bildspelet ovan.

 

3. Hang Nga Guesthouse, Vietnam

Organiska former i all ära, men det här är att ta det lite för långt. Också känt som “Crazy House” av förståeliga skäl. Det påminner mest om en köttätande växt som låtsas vara ett hotell för att locka offer. Tack och lov finns det bara tio rum.

Hang Nga Guesthouse, Vietnam Foto: Colourbox

 

4. Dog Bark Park Inn, Idaho

Inte ens den mest hängivne beagle-älskare skulle nog trivas här. Denna två-rums bed-and-breakfast har också ett galleri med verk av motorsågskonst med många olika hundraser representerade. Och nämnde vi att de båda rummen är inredda i hundtema?

 

5. The Standard, New York

Meatpacking District må vara ett av New Yorks hippaste områden och High Line Park må vara en av världens mest omskrivna parker, men det hjälper inte den här hopplösa byggnaden som verkar ha flyttats hit från gamla östeuropa. De generösa fönstren ger också fantastisk insyn i rummen för dem som går i High Line Park. Trots detta är The Standard ett av kändisarnas absoluta favorithotell.

Så här ser The Standard i New York ut från långt håll... Foto: Flickr/tom.arthur
...och så här avslöjande är insynen om man kommer närmare. Foto: Lawrence Schwartzwald/ALL OVER PRESS SPLASH NEWS

6. Magic Mountain Hotel, Chile

Om hobbitar hade designat hotell så skulle de se ut så här. Åtminstone om de vore beställda av alver. Det finns en strävan att bli ett med naturen som tagits lite för långt, även om hotellet ligger mitt i ett naturreservat.

Magic Mountain Hotel, Chile Foto: Facebook/Reserva Biológica Huilo Huilo

 

LÄS MER: Här kan du bo i en aktiv vulkan

 

7. First World Hotel, Malaysia

Som om man låtit ett dagis färgsätta ett miljonprogram. Detta är ett av världens största hotell med vidhängande nöjespark och dessutom en kopia av Frihetsgudinnan på området. En triumf för färgblindhet.

First World Hotel, Malaysia Foto: Wikimedia

 

8. Ryugyong Hotel, Nordkorea

Döptes till “Domedagshotellet” av tidningen Esquire och är den högsta byggnaden i Nordkoreas huvudstad Pyonyang. Med tanke på formen kommer det inte som en överraskning att det är ett egyptiskt bolag som stått för byggandet. Trots att byggnaden stod klar för 20 år sedan har hotellet ännu inte öppnat. Tack och lov.

Ryugyong Hotel, Nordkorea Foto: Wikimedia

 

LÄS MER: Så är det att resa med världens sämsta flygbolag

 

9. Hotel Spirit, Slovakien

Om Salvador Dali haft en feberdröm skulle han förmodligen ha sett det här. Erbjuder new age-terapi och alternativmedicinsk behandling för utom tak över huvudet. Och det finns en pyramid att meditera i.

Hotel Spirit, Slovakien Foto: Wikimedia

 

10. Inntel Amsterdam Zaandam, Nederländerna

Arkitekten säger sig ha inspirerats av de traditionella, gröna husen i Zaan-regionen. Och sedan staplade han dem på varandra som om en jätte hade lekt med en by.

Inntel Amsterdam Zaandam, Nederländerna Foto: Wikimedia

 

11. Grand Lisboa, Macao

Detta märkliga bygge har fått sitt namn efter Portugals huvudstad Lissabon. Att dess invånare inte protesterat är obegripligt. Hotellet ser ut som ett misslyckat första utkast till en figur i Transformers. Så mycket kreativitet — så lite smak.

Grand Lisboa, Macao Foto: Wikimedia

 

LÄS MER:

Övergivna hotell som tagna ur en mardröm

Hotellen med de mest misslyckade namnen

 

Av: Krister Berntsson