Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att boka ett nyöppnat hotell är ett tips.Att boka ett nyöppnat hotell är ett tips.Att boka ett nyöppnat hotell är ett tips.
Det enklaste tipset, våga fråga!Det enklaste tipset, våga fråga!Det enklaste tipset, våga fråga!
1 AV 3
Om du är ute efter billiga hotell ska du undvika dessa dyra misstag.
2 AV 3
Att boka ett nyöppnat hotell är ett tips.
Foto: SHUTTERSTOCK
3 AV 3
Det enklaste tipset, våga fråga!
Foto: SHUTTERSTOCK

8 smarta tips om du vill uppgradera ditt hotellrum

När du en dröm om att plötsligt bli uppgraderad utan kostnad när du checkar in på hotellet? Sluta drömma och ta saken i egna händer, det kostar ju inget att fråga till exempel! Enligt The Telegraph är det bara ett smart sätt att faktiskt få ett lyxigare rum helt utan kostnad.

1. Våga fråga

Det enklaste och mest självklara tipset är att faktiskt våga ställa frågan när du checkar in. Även om möjligheten inte finns helt utan kostnad, kan du i stället erbjudas en uppgradering till ett mycket rabatterat pris. 

2. Kontakta hotellet i förväg

Hör av dig till hotellet i förväg, eller redan när du bokar och berätta att du firar födelsedag, bröllopsdag eller någon annan speciell händelse. Även de inte kan erbjuda dig att byta rum kommer du sannolikt att uppmärksammas på något annat trevligt sätt.

LÄS MER: Svenskarnas 12 favoriter för all inclusive 

3. Häng inte på låset

Enligt The Telegraph vittnar många resenärer om att bara genom att checka in senare än väntat ökar chansen för en uppgradering. Personalen har inte lika mycket att göra, och de har ofta hunnit skaffa sig en uppfattning över beläggningen.

4. Lågsäsong

Att resa under lågsäsong när beläggningen är lägre är ett mycket bra tips. Bästa tillfället att använda dig av punkt nummer ett!

5. Boka inte billigaste rummet

Undvik att välja det allra billigaste rummet när du bokar. Att driva hotell är en business och det är ingen hemlighet att man tenderar att belöna kunder som är villiga att spendera pengar...

6. Undvik bokningssajter

Att boka direkt med hotellet snarare än en tredjepartssajt är en bra idé, eftersom hotell i allmänhet är angelägna om att slippa betala provision till bokningssidan.

7. Boka ett nyöppnat hotell

Att välja ett helt nytt hotell kan kännas riskfyllt, men här har du ett ypperligt tillfälle att belönas. Nya hotell är mindre benägna att vara fullbokade, samt mycket måna om att vilja bygga ett gott rykte och kommer sannolikt att behandla sina första kunder med det lilla extra.

8. Var lojal

I hotellbranschen, precis som i de flesta andra branscher, är lojala kunder något man både månar om och strävar efter. Att gå med i lojalitetsprogram är ett säkert sätt till olika förmåner. Olika hotellkedjor har olika system, så börja med att kolla upp ditt favorithotell.

LÄS MER: Knepet för dig som vill ha ett större hotellrum – gratis