<p>Världens största rooftop-pool hittar du i Singapore.<br></p>
1 av 3: <p>Världens största rooftop-pool hittar du i Singapore.<br></p>
<p>Världens mista hotell ligger i Tyskland och är bara 53 kvadratmeter stort.</p>
2 av 3: <p>Världens mista hotell ligger i Tyskland och är bara 53 kvadratmeter stort.</p>
<p>JW Marriott Marquis Hotel i Dubai är 77 våningar högt.<br></p>
3 av 3: <p>JW Marriott Marquis Hotel i Dubai är 77 våningar högt.<br></p> Foto: NICOLAS DUMONT

8 hotell som slår alla vrickade världsrekord

Varför nöja sig med att bo på ett vanligt hotell, när det finns riktiga värstingar?

Här är åtta hotell jorden runt som alla slår världsrekord.

1. Världens dyraste hotellsvit

Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Genève har utnämnts till världens dyraste hotellsvit. Här gäller parollen: ”Smakar det så kostar det!”.

Sviten, med sina 1 680 kvadratmeter och tolv sovrum, har en fantastisk panoramavy över Genèvesjön och Alperna, vare sig man befinner sig i salongen, sovrummet eller i badrummet.

Service är exceptionell och sägs övergå den normala schweiziska standarden, som ju inte direkt är känd för att vara pjåkig. Sviten har skottsäkra fönster och en privat hiss som tar dig direkt upp. Pris? Från motsvarande 350 000 kronor per natt.

Royal Penthouse Suite. Foto: Tripadvisor

2. Världens största hotell

Världens största hotell finns i Pahang Darul Makmur i Malaysia.

Trestjärniga First World Hotel utgörs av två färgglada jättebyggnader vilka inrymmer inte mindre än 7 351 hotellrum, med utsikt över nöjesparken på Genting Highlands. Hotellet är känt bland resenärer för sina låga rumspriser och för sitt läge precis intill shoppingcentret First World Plaza. Jättehotellet har automatiska check-in kiosker för att underlätta under högsäsong.

Här finns 7 351 hotellrum.

3. Världens minsta hotell

Det är inte alltid störst som vinner. Hotel Eh’häusl i tyska Amberg är bara 53 kvadratmeter stort. Hotellets historia började 1728. På den tiden var det nödvändigt för par som ville gifta sig, att uppvisa bevis på att man ägde en bit mark. En smart affärsman löste problemet genom att bygga ett hus i ett 2,5 meter brett gap mellan två redan existerande byggnader. En vägg restes på framsidan, likaså en vägg baktill samt ett tak på toppen. Huset stod nu klart och kunde säljas till par med giftastankar, som i sin tur kunde gifta sig och sälja vidare till nästa par. Ända sedan dess har huset kallats för Eh’häusl som kort och gott betyder ”Äktenskapshuset”. Efter omfattande renoveringar 2008 inrymmer det lilla huset numera ett hotell av lyxigaste sort och är känt som världens minsta hotell.

Världens minsta hotell.

4. Världens högsta hotell

JW Marriott Marquis Hotel i Dubai är med sina 355 meter världens högsta hotell. Hotellet består av två torn med 77 våningsplan var, Det första tornet öppnade i 2012 och det andra tre år senare. Som gäst bor man i något av hotellets 806 rum och väljer bland 15 loungebarer och restauranger. Givetvis finns även lyxigt spa och pool på detta majestätiska hotell.

Högsta hotellet. Foto: NICOLAS DUMONT

5. Världens största akvarium

I Tysklands huvudstad ligger Radisson Blu Berlin som har världens största cylindriska akvarium, Aqua Dom. I lobbyn kan besökare skåda detta jätteakvarium som invigdes 2004 och mäter 25 meter på höjden och elva meter i diameter. Det är givetvis ingen billig historia, över 120 miljoner kronor gick det loss på. Inte mindre än 1 500 fiskar av 50 olika arter simmar runt i en miljon liter vatten. Dagligen tar sig tre-fyra dykare ner i tanken för att mata fiskarna och göra rent.

Radisson Blu Berlin har världens största cylindriska akvarium, Aqua Dom.

MISSA INTE: Platser du inte visste att du kunde sova över på

6. Världens mest norrliggande hotell

Longyearbyen på norska Svalbard är hem för världens mest norrliggande hotell, Radisson Blu Polar Hotel. Med bara 130 mil till Nordpolen kan gäster på riktigt uppleva den arktiska världen. Oförglömliga vyer över snötäckta toppar och glaciärer väntar liksom de mörka polarnätternas siluett och skenet av sommarens midnattssol. Efter en heldag med arktiska upplevelser bjuder hotellet in till avkoppling med såväl bastu som utomhusjacuzzi.

Nordligaste hotellet.

7. Världens största rooftop-pool

Marina Bay Sands i Singapore stoltserar med världens största rooftop-pool, som mäter hela 150 meter och ligger 57 våningar ovanför marken. Poolen (som bara är tillgänglig för hotellets gäster) har enastående utsikt över Singapores skyline och är en garanterat unik upplevelse. Här vill du inte glömma kameran!

Största takpoolen.

8. Världens största isstruktur

En svensk stolthet är tveklöst Icehotel i Jukkasjärvi, som med sin golvyta på 5 500 kvadratmeter utnämnts till världens största handgjorda isstruktur. Varje år används tusen ton is och 30 000 kubikmeter snö för att bygga upp hotellet på nytt, en ritual som upprepats varje år sedan 1990. Förutom reception inrymmer hotellet även isbar, iskapell och flertalet vackra temabadrum.

Ishotellet.

Källa: www.trivago.se

Fotnot: trivago.se är en hotellsöksajt med 120 miljoner användare i månaden.

 

 

LÄS MER:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande