Marmara Antalya
1 av 2: Marmara Antalya Foto: Ylwa Yngvesson
Golden Crown Levin Inglut
2 av 2: Golden Crown Levin Inglut Foto: Tripadvisor

7 udda hotell du bara måste övernatta på

Varför bo på ett vanligt hotell när du är ute och reser?

Testa något annorlunda.

Här är sju av världens mest udda hotell (och Sverige är med på listan).

Marmara Antalya, Turkiet

Det här hotellet är inget för dig som har svindel eller lätt bli åksjuk. För det snurrar! Den här 24-rums anläggningen snurrar runt flera varv om dagen i syfte att ge vyer över hela den vackra omgivande naturen. Gillar du ställen som aldrig står still så är det här något för dig.

 

LÄS OCKSÅ: Snurrigt hotell i Antalya

Jules Underwater Lodge, Florida

Som namnet säger är detta ett undervattenshotell, faktiskt världens första. Du måste dyka sju meter för att nå entrén så har du inte redan ett dykarcertifikat måste du först genomgå den dykkurs om tre timmar som hotellet erbjuder. Men när du äntligen är där nere kan du sova med fiskarna.

 

https://www.youtube.com/watch?v=R1idYbRAJDs

Golden Crown Levin Inglut, Finland

Perfekta stället om du vill skåda norrsken. Här bor du i en uppvärmd glasigloo som även har kök och badrum. Det finns också en badtunna med hett vatten utomhus om du vill skåda norrskenet under bar himmel.

Hotel Costa Verde, Costa Rica

Hör du till dem som alltid drömt om att sova över i ett Boeingplan av 60-talsmodell? Kanske inte. Men här ges i alla fall chansen. Planet står på pelare femton meter ovan mark och rymmer moderna hotellrum.

 

Hotel Costa Verde

Ishotellet, Sverige

Vårt berömda ishotell i Jukkasjärvi upphör aldrig att fascinera utlänningar. Ett hotell gjort av is låter som ren science fiction för många på sydligare breddgrader. Hotellet smälter bort och måste byggas upp varje år och rummen är exotiskt iskalla. Dessutom kan man åka hundsläde genom snölandskapet.

Foto: Cornelia Nordström

LÄS OCKSÅ: Så bra är årets ishotell i Jukkasjärvi

Palacio de Sal, Bolivia

Normalt slickar man inte väggarna på hotellrummet men här tvingas personalen att be sina gäster att avstå från att göra det. Därför att hela hotellet är gjort av salt! I stort sett allt utom taket och toaletterna är av salt och givetvis kan du få specialiteten "saltad kyckling" i hotellets restaurang.

 

Palacio de Sal, Bolivia

 

LÄS OCKSÅ: Kolla in unika hotellet – helt byggt av salt

Hang Nga Guesthouse, Vietnam

Det här konstiga hotellets exteriör förklarar genast varför stället ofta kallas "Knäppa hotellet" ("The Crazy Hotel”). Utsidan i betong ser ut som ett underligt träd med spindelnät och svampar som ger känsla av "Alice i Underlandet".  Alla rum är individuellt inredda på samma underliga tema. Knäppast är nog "termitrummet".

 

Hang Nga Guesthouse, Vietnam

Listan är framtagen av den amerikanska ressajten travelpulse.com

 

LÄS OCKSÅ:

• 10 vanliga misstag när du bokar hotell

• Nicola, 20, fick semestern förstörd av vägglöss

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande