27-åriga Cassie De Pecol ska försöka besöka alla världens länder på kortast tid. här är hon i Dubai.
1 av 2: 27-åriga Cassie De Pecol ska försöka besöka alla världens länder på kortast tid. här är hon i Dubai. Foto: Instagram
Bland annat har Cassie besökt Kazakstan.
2 av 2: Bland annat har Cassie besökt Kazakstan. Foto: Instagram

Hon ser alla världens länder på rekordtid

Hon är besatt av en udda idé:

Att besöka världens alla länder på rekordtid.

Hittills har hon rest i 15 månader av avverkat 180 länder.

Amerikanskan Cassie De Pecol, 27, från staden Washington i delstaten Connecticut, började sin resa i juli förra året och har sedan dess avverkat 254 flygresor. Hon stannar i varje land i mellan två och fem dagar.

– Ända sedan skoltiden har jag haft den här idén om att besöka alla världens länder, säger hon till Daily Mail. Jag är nyfiken på alla kulturer, typer av ställen och religioner.

– Resan är ett sätt för mig att lära mig så mycket som möjligt om världen och samtidigt ett sätt för mig att kliva ur min bekvämlighetszon och känna mig hemma i det okända.

Resorna har kostat två miljoner

196 "länder" står på hennes lista (inklusive Taiwan, Kosovo och Palestina). Hon räknar med att hon ska hinna avverka de sexton som återstår inom 45 dagar.

Resorna har kostat henne motsvarande cirka två miljoner kronor, men hon har ett flertal sponsorer och uppdragsgivare som hjälper till ekonomiskt. Bland annat deltar hon i inspelningen av en dokumentär om hållbart resande. Hon håller även föredrag och är ambassadör för en fredsorganisation på vars uppdrag hon uppvaktar makthavare i olika länder.

Vill hamna i Guinness rekordbok

Hon säger sig älska att träffa människor och åka långfärdsbuss, tråkigast är att flyga, sitta på flygplatser och "vara på platser där det inte är tryggt att ta en löprunda".

Hennes mål är att hamna i Guinness rekordbok som den kvinna som på kortast tid besökt alla världens länder.

Källa: Daily Mail

 

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ:

• Familjen sålde allt för att resa jorden runt

• Här är de bästa stränderna i världen

• Drömresmålen för din resa i Asien

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande