Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Hetaste städerna för en härlig weekend – favoriter i Europa

WEEKENDRESOR. När det börja vina om knuten och höstens färgsprakande charm glider över i en dyster gråskala, då är det dags att smita i väg på en weekendresa. Det räcker med ett par dagar av nya intryck och god mat för att livsgnistan ska återvända. Här har du tolv förslag på resmål i Europa som räddar din höst. Från klassiker som Prag och London till uppstickare som Pisa och Pilsen.

London är omåttligt poppis som turiststad.

Foto: Thinkstock

1 av 12

1. London, Storbritannien

London är smutsigt, bullrigt och fruktansvärt trångt. Ändå fortsätter vi att åka hit, gång på gång. För de klassiska muséerna som British Museum och Imperial War Museum. Och för konstutställningarna på Tate Modern och för alla oberoende fotogallerier. För nattlivet. För den indiska maten. För de enorma bokbutikerna, en läsares paradis. Och för alla roliga pubar.

Ett sätt att undvika turisthorderna i centrum är att upptäcka områdena lite längre ut, där vanliga Londonbor roar sig. Prova till exempel att åka upp till norra London, gå på promenad på vackra Hampstead Heath och pusta sedan ut på någon av flera fina pubar i närheten, till exempel The Flask, The Bull eller the Wrestler.

Bo bra:

Det är nästan omöjligt att bo bra i London utan att ruinera sig. Kolla på AirBnb för privata alternativ.

Äta gott:

Harwood Arms är en pub belönad med michelinstjärna för sin fantastiska mat. Kommer du till lunch är priserna löljigt låga i förhållande till kvaliteten. Walham Grove, Fulham, www.harwoodarms.com

Missa inte:

Alla åker till Borough Market för att mumsa på olika delikatesser. Och det är alltid trevligt, om än trångt. Väldigt få fortsätter till de klassiska och mycket vackra pubarna The Lord Clyde (27 Clennam Street, www.lordclyde.com) och The Royal Oak (44 Tabard Street). Men det kan du göra nu, väl värt omvägen.

Upplev mer:

Highgate Cemtery (Swains’s Lane, www.highgatecemetery.org) är som tagen ur en spökhistoria eller en obehagligt spännande roman (läs Neil Gaimans fantastiska Kyrkogårdsboken). Men det är ingen filmkuliss, det är på riktigt. Följ med på en guidad rundtur. Eller strosa på egen hand i ännu vildare kyrkogården Abney Park i stadsdelen Stoke Newington som för övrigt har blivit hipp med roliga kaféer och restauranger.

1 av 12