1 av 3 Foto: YouTube
2 av 3 Foto: YouTube
3 av 3 Foto: YouTube

Här kan du bo gratis – ensam i en hel stad

Bo gratis – och få en gammal klassisk amerikansk stad helt för dig själv.
Här är erbjudandet du som drömmer om westernfilmernas legendariska "vilda västern" inte bör missa.

Staden Garnet i den lantliga amerikanska staten Montana ligger isolerat i en svårtillgänglig dal bland skogsklädda berg.

Det är en av de finaste och mest välbevarade gruvstäderna i amerikanska västern. Mellan 1862 och 1916 grävdes det fram förmögenheter i form av guld här.

Hade 1 000 invånare

Innan Garnet övergavs 1950 var den en välmående stad med runt tusen invånare. Här fanns frisersalonger, hotell, läkarmottagning, livsmedelsbutiker och över ett dussin barer.

Men de senaste 65 åren har Garnet varit en folktom spökstad.

Den lokala förening av entusiaster som kämpar för att bevara staden ger dock inte upp.

Nu erbjuder de frivilliga att bo gratis månadsvis (och med bidrag till mat) i staden. Stugan du får bo i är modernt utrustad med värme, kylskåp med mera.

Motprestationen är att du leder guidade vandringar i staden och sköter försäljningen av souvenirer. Arbetsuppgifterna uppges vara mindre ansträngande och arbetsdagen varar som längst till halv fem på eftermiddagen.

Har staden för dig själv

Därefter har du hela staden för dig själv. De lär vara en fördel om du inte är vidskeplig. Det påstås nämligen spöka på flera ställen i staden. Särskilt beryktad i sammanhanget är baren Kellys Saloon. Det påstås att besökare hört både musik och skratt från baren, även på vintern då Garnet är absolut folktomt.

Intresserade kan kontakta Garnet Preservation Association på adressen: 3255 Fort Missoula Road, Missoula, Montana 59804. Amerikanskt telefonnummer: 406-329-3883

 

Källa: http://firsttoknow.com

 

LÄS OCKSÅ:

Sjön Resia döljer en spökstad under ytan

London helt folktomt – har blivit en spökstad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande