Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Här hittar du vinterns 19 hetaste resmål

Sri Lanka och vietnamesiska Phu Quoc är uppstickare bland resmålen i vinter.

Men populärast är som vanligt Kanarieöarna, lugna och trygga i en orolig värld. Men även Karibien lockar med platser som Aruba, Dominikanska republiken och Guadeloupe.

Här är 19 av vinterns hetaste resmål.

Av: Elisabet Axås, Lottie Knutson, Helena Lundberg, Annika Majak, Elisabeth Montgomery

Anfi del Mar på Gran Canaria.

Foto: Bigstock

1 av 19

1. Gran Canaria

Ju mer oroligt det är i resten av världen desto mer cementerar Kanarieöarna sin ställning som svenskarnas populäraste charterresmål på vintern. Nu när Egypten är iskallt som resmål är rusningen större än vanligt. Allra flest reser till Gran Canaria och i vinter ökar flera bolag antalet resor till ön.

Charterbolagen har en mängd koncepthotell av alla slag. I vinter lanserar Apollo sitt första Apollo Mondo Family Resort på Gran Canaria, på Lopesan Baobab Resort i Meloneras. Fritidsresor inleder samarbete med Svenska skolan i San Agustín. Barn som reser under terminstid kan plugga där under semestern.

Det är lätt att stanna på hotellen och i turistorterna men resan blir så mycket mer innehållsrik om man också reser runt på öns inre med varierande natur och genuina byar. Byarna Teror och Puerto de las Nieves är några tips.

Resa hit: Alla stora charterbolag har resor. Direkt reguljärflyg med Norwegian, Ryanair och SAS.

Bo bra: Barnvänligt eller enbart för vuxna, hotell för par eller hela tjocka släkten, allt finns på Gran Canaria. Det kan vara svårare att hitta små genuina familjedrivna hotell men det finns också. Ett exempel är Finca Las Longueras i Agaete för den som verkligen vill komma bort från massturismen.

www.laslongueras.com

Äta gott: På torsdagar mellan klockan 20 och 22 serverar en rad barer i Vegueta i Las Palmas tapas och en öl för två euro. Passa på att göra en tapasrunda!

Missa inte: Las Palmas, Kanarieöarnas trevligaste stad där man känner att man är i Spanien på riktigt. Vandra i väg några kvarter från stranden Las Canteras upp på La Isleta och slink in på valfri bar, exempelvis Bochinche Los Jamones som serverar spansk skinka på papper på bardisken.


1 av 19