En rysk konstnärsgrupp uppges planera att sätta upp en ljusinstallation som föreställer Saurons öga.
1 av 2: En rysk konstnärsgrupp uppges planera att sätta upp en ljusinstallation som föreställer Saurons öga. Foto: Bulls
Installationen ska synas över Moskvas skyline under ett par timmar på torsdagskvällen.
2 av 2: Installationen ska synas över Moskvas skyline under ett par timmar på torsdagskvällen. Foto: Colourbox

Här får Moskva ett helt eget Sauron-öga

En konstnärsgrupp planerar någonting alldeles extra för att fira premiären av den nya Hobbit-filmen. Enligt den engelskspråkiga ryska nyhetssajten RT kommer en ljusinstallation som föreställer Saurons öga att synas på en skyskrapa i Moskva.

Det är den ryska upplagan av The Hollywood Reporter som enligt RT uppger att Saurons öga kommer att vaka över Moskva under torsdag kväll. Anledningen är att Tolkienfantaster vill fira ryska premiären av den nya Hobbit-filmen.

Den ryska konstnärsgruppen Svechenie står bakom projektet, som består av en ljusinstallation som föreställer ögat. Den ska sättas upp på en skyskrapas tak i Moscow International Business Center.

Symboliserar massövervakning

I Tolkiens sagovärld symboliserar ögat som vakar över världen kontroll och massövervakning, vilket har lett till reaktioner som konstnärsgruppen kanske inte riktigt hade räknat med.

Många gör sig nämligen lustiga över att detta görs just i Ryssland. ”Det är Putins öga” och ”ondskan bor verkligen i Ryssland” är två av kommentarerna på RT:s Facebooksida.

 

Källa: RT

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande