<p>Här, i kinesiska Sichuan-provinsen, påbörjades bygget av Titanic II för några veckor sedan. Bläddra vidare för bilder på hur skeppet kommer att se ut. <br></p>
1 av 13: <p>Här, i kinesiska Sichuan-provinsen, påbörjades bygget av Titanic II för några veckor sedan. Bläddra vidare för bilder på hur skeppet kommer att se ut. <br></p> Foto: GETTY IMAGES ASIAPAC
Så här ska Titanic II:s yttre se ut 2018.
2 av 13: Så här ska Titanic II:s yttre se ut 2018.
Orignialet från 1912.
3 av 13: Orignialet från 1912. Foto: Ap / AP PRESSENS BILD
Känner du igen den stora trappan?
4 av 13: Känner du igen den stora trappan?
Så här såg den ut på Titanic.
5 av 13: Så här såg den ut på Titanic.
Café Parisienne nu...
6 av 13: Café Parisienne nu...
...och då.
7 av 13: ...och då.
Poolen nu...
8 av 13: Poolen nu...
...och då.
9 av 13: ...och då.
Kommandobryggan blir något uppdaterad...
10 av 13: Kommandobryggan blir något uppdaterad...
...jämfört med 1912.
11 av 13: ...jämfört med 1912.
Ändå utlovar de ansvariga en “isbergsupplevelse”. Lockande eller avskräckande?
12 av 13: Ändå utlovar de ansvariga en “isbergsupplevelse”. Lockande eller avskräckande? Foto: Okänd Fotograf / FILMBOLAG
Bygget av Titanic-kopian beräknas gå på 1,5 miljarder kronor.
13 av 13: Bygget av Titanic-kopian beräknas gå på 1,5 miljarder kronor. Foto: GETTY IMAGES ASIAPAC

Här byggs den exakta kopian av Titanic

104 år efter att Titanic gick till botten byggs nu en exakt kopia i Kina. Men den här gången kommer risken att kollidera med ett isberg att vara lika med noll. Skeppet byggs nämligen 100 mil från havet.

Titanic-kopian kommer att ligga i en konstgjord sjö i Daying i Sichuan-provinsen och ska vara huvudnumret i en stor nöjespark. Bakom bygget står ett stort kinesiskt varvsföretag och finansieringen på 1,5 miljarder kronor står den lokala turistmyndigheten.

Fartyget byggs som en exakt kopia och ha både första- och andra-klasshytter för övernattning.

Kopia av Titanic i Kina

Att det är just i Kina som man satsar på en Titanic-kopia är inte så konstigt som det låter. James Camerons film om katastroffartyget är omåttligt populär i Kina och när det släpptes en 3D-version krossades alla försäljningsrekord.

Men det kommer att dröja innan de första gästerna kan gå ombord. Arbetet har bara påbörjats och inte ens kineserna kan bygga ett 269 meter långt och 52 ton tungt fartyg över en natt. Planen är att Titanic II ska stå klar under 2018.

Krock med isberg även 2018

Och trots frånvaron av isberg, klimatet i Sichuan är huvudsakligen subtropiskt, så lovar de ansvariga att man ska kunna vara med om en simulerad “isbergsupplevelse”. Riktigt vad det betyder är ännu oklart.

Källor: CNN, Conde Nast Traveler

 

LÄS MER:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande