I Cap D'Agde på Franska rivieran har man tagit nudismen till en helt ny nivå.
1 av 4: I Cap D'Agde på Franska rivieran har man tagit nudismen till en helt ny nivå. Foto: Facebook
<p>Franska rivieran lockar många turister årligen – naturisterna behövde en egen fläck.</p>
2 av 4: <p>Franska rivieran lockar många turister årligen – naturisterna behövde en egen fläck.</p> Foto: Colourbox
I Cap D'Agde blir ingen förvånad över att se en naken rumpa vid frysdisken.
3 av 4: I Cap D'Agde blir ingen förvånad över att se en naken rumpa vid frysdisken. Foto: Instagram
Fler och fler lockades till den två kilometer långa, oexploaterade strandremsan och att många solade nakna.
4 av 4: Fler och fler lockades till den två kilometer långa, oexploaterade strandremsan och att många solade nakna. Foto: Instagram

Här är staden där alla är nakna – hela tiden

Nakenbad finns lite varstans både i Sverige och utomlands.

Men en hel stad för nakenliv?

Den finns. I Cap D’Agde på Franska rivieran har man tagit nudismen till en helt ny nivå.

På bankkontoret, i mataffären och på restaurangerna – överallt ser man nakna kroppar i alla former, storlekar och åldrar. I Cap D’Agde blir ingen förvånad över att se en naken rumpa vid frysdisken. Detta är nämligen ett mecka för alla som inte gillar kläder.

Det som en gång var en liten privatägd naturistcamping har utvecklats till en hel liten stad där det under högsäsong trängs upp till 40 000 nakenentusiaster. Det hela började efter andra världskriget då marken bakom den kritvita stranden ägdes av familjen Oltra. Familjen upptäckte att fler och fler lockades till den två kilometer långa, oexploaterade strandremsan och att många solade nakna. Familjen bestämde sig för att utnyttja situationen och byggde upp en liten nudistcamping på sin mark, med namnet Oltra Club.

LÄS OCKSÅ: Uppror på nudistön: Vill fortsätta vara nakna

Lockade från Holland och Tyskland

Campingen lockade huvudsakligen unga familjer från Tyskland och Holland och den frodades i undanskymdhet fram till början av 70-talet, då den franska staten tog fram en plan för att turistanpassa hela kustlinjen i Languedoc-Roussilion.

Familjen Oltra såg sin chans att utöka och lyckades övertyga myndigheterna om att låta Cap D’Adge bli en officiell naturiststrand. Plötsligt fanns en potential för rejäl tillväxt och en hel stad började växa fram.

Mest spektakulärt är Heliopolis, en semicirkulär byggnad i fyra våningar med 800 lägenheter och en egen shoppinggalleria, pooler och tennisbanor.

LÄS OCKSÅ: 8 nakenstränder där du gärna badar näck

Problem med swingers

Men allt är inte frid och fröjd i nakenparadiset. Sedan mitten av 90-talet har allt fler swingers lockats till Cap D’Adge vilket skapat konflikter mellan de traditionella naturisterna och de mer hedonistiskt lagda. Detta har fått till följd att offentliga sexakter numera är belagt med dryga böter och att man inte får ha sexuellt laddad utrustning på stranden. Sanningen är dock att swingersturisterna är mycket viktiga för resortens ekonomi det märks inte minst på att de klädbutiker som finns på resorten huvudsakligen är inriktade på olika former av fetish-kläder. Det finns också ett antal klubbar för olika sexuella inriktningar på resorten som tillåts i förhoppningen att inte hela resorten ska förfalla till liderligt leverne.

Men för att behålla lite av familjekänslan åtminstone i juni och augusti, så patrullerar fransk polis stränderna för att hålla ordning bland sanddynerna. Och det är fortfarande många naturistfamiljer som åker dit.

Källa: News.com

 

LÄS OCKSÅ: London – här är krogen där du äter helt naken

Ett foto publicerat av Mirec (@m1rec)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande