Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 29 dec 2013 10:08

Här är sju lyxiga och dyra resmål i Världen

CALVIGNY-ÖN: 3,2 MILJONER KRONOR.<br>Paradisön utanför Grenada har rustats upp för mer än en miljard kronor under senare år. I priset ingår en vecka i huvudbyggnaden som har plats för 20 personer. Där finns badrum i marmor, persiska mattor och möbler designade av Oscar de la Renta.

CALVIGNY-ÖN: 3,2 MILJONER KRONOR.
Paradisön utanför Grenada har rustats upp för mer än en miljard kronor under senare år. I priset ingår en vecka i huvudbyggnaden som har plats för 20 personer. Där finns badrum i marmor, persiska mattor och möbler designade av Oscar de la Renta.

1/8

Foto: ©BULLS

FLYG TILL AUSTRALIEN: 6,3 MILJONER KRONOR.<br>En 20 dagar lång resa som startar från en flygplats nära dig och avslutas i Sydney i Australien. Stanna var du vill på vägen, till exempel vid pyramiderna i Kairo och Taj Mahal i Indien. Du får ta med 30 vänner. Returbiljett ingår inte.

FLYG TILL AUSTRALIEN: 6,3 MILJONER KRONOR.
En 20 dagar lång resa som startar från en flygplats nära dig och avslutas i Sydney i Australien. Stanna var du vill på vägen, till exempel vid pyramiderna i Kairo och Taj Mahal i Indien. Du får ta med 30 vänner. Returbiljett ingår inte.

2/8

Foto: Jose Fuste Raga

SAFARI: 560 000 KRONOR.<br>En lyxsafari i Singita Serengeti House där du ensam disponerar 1 400 kvadratkilometer landyta i norra Tanzania - och kan se elefanter från sovrumsfönstret. Priset avser upp till åtta personer under en vecka. Allt ingår utom spabehandling.

SAFARI: 560 000 KRONOR.
En lyxsafari i Singita Serengeti House där du ensam disponerar 1 400 kvadratkilometer landyta i norra Tanzania - och kan se elefanter från sovrumsfönstret. Priset avser upp till åtta personer under en vecka. Allt ingår utom spabehandling.

3/8

KRYSSNING MED PEGASO: 4,7 MILJONER KRONOR.<br>En tur i Karibiska sjön ombord på Pegaso, ett lyxutrustat &quot;forskningsfartyg&quot; med plats för tolv personer. Skutan har helikopterplatta och en ubåt för undervattensutflykter.

KRYSSNING MED PEGASO: 4,7 MILJONER KRONOR.
En tur i Karibiska sjön ombord på Pegaso, ett lyxutrustat "forskningsfartyg" med plats för tolv personer. Skutan har helikopterplatta och en ubåt för undervattensutflykter.

4/8

LAUCALA-ÖN: 11,8 MILJONER KRONOR.<br>En vecka på Laucala-ön, en av Fijiöarna, som tillhör Red Bull-ägaren Dietrich Mateschitz. Ön är bara tillgänglig med privatplan. Där finns 25 villor med plats för 60 personer. Resa, mat och allt ingår i priset.

LAUCALA-ÖN: 11,8 MILJONER KRONOR.
En vecka på Laucala-ön, en av Fijiöarna, som tillhör Red Bull-ägaren Dietrich Mateschitz. Ön är bara tillgänglig med privatplan. Där finns 25 villor med plats för 60 personer. Resa, mat och allt ingår i priset.

5/8

ALPSTUGA I LECH: 2,5 MILJONER KRONOR.<br>Chalet N i österrikiska Lech är världens dyraste alpstuga som finns till uthyrning. Sångerskorna Tina Turner och Rihanna invigde den förra året. Stugan har egen vinkällare, spa och en pool vars vatten ändrar färg enligt dina önskemål. Fönstren är naturligtvis skottsäkra. Priset är för en vecka och stugan har plats för 24 personer, två färre än personalen.

ALPSTUGA I LECH: 2,5 MILJONER KRONOR.
Chalet N i österrikiska Lech är världens dyraste alpstuga som finns till uthyrning. Sångerskorna Tina Turner och Rihanna invigde den förra året. Stugan har egen vinkällare, spa och en pool vars vatten ändrar färg enligt dina önskemål. Fönstren är naturligtvis skottsäkra. Priset är för en vecka och stugan har plats för 24 personer, två färre än personalen.

6/8

SLOTTSFERIE I INDIEN: 23,2 MILJONER KRONOR.<br>Tre dagar i tre olika maharadja-palats i indiska Rajasthan. Ni börjar i Udaipur där James Bond-filmen &quot;Octopussy&quot; spelades in, fortsätter till Jodhpur där filmstjärnan Liz Hurley gifte sig 2007 och avslutar i Jaipur, där modellen Naomi Campbells dåvarande pojkvän hade födelsedagsfest för två år sedan. Bland gästerna märktes Kate Moss.<span>Samma pris om du är ensam eller tar med ett 100-tal vänner, men enbart frukost ingår. Att resa mellan platserna och allt annat kostar extra.</span>

SLOTTSFERIE I INDIEN: 23,2 MILJONER KRONOR.
Tre dagar i tre olika maharadja-palats i indiska Rajasthan. Ni börjar i Udaipur där James Bond-filmen "Octopussy" spelades in, fortsätter till Jodhpur där filmstjärnan Liz Hurley gifte sig 2007 och avslutar i Jaipur, där modellen Naomi Campbells dåvarande pojkvän hade födelsedagsfest för två år sedan. Bland gästerna märktes Kate Moss.Samma pris om du är ensam eller tar med ett 100-tal vänner, men enbart frukost ingår. Att resa mellan platserna och allt annat kostar extra.

7/8

Foto: Taj Hotels / Barcroft India

Kate Moss festade i Indien.

Kate Moss festade i Indien.

8/8

Foto: STELLA PICTURES

Kanske dags för en avkopplande utlandstripp efter julstressen? Eller har ni lovat ungarna en resa under sportlovet?

Vad sägs om till exempel tre nätter i gamla maharadja-palats i Indien för 23 miljoner kronor? Frukost ingår - men inget annat. Supermodellen Kate Moss och hennes kompisar firade en födelsedag där för två år sedan. Eller välj budgetalternativet: en vecka i en alpstuga för 2,5 miljoner kronor. Som sångerskan Rihanna.

Här är världens sju lyxigaste - och dyraste - resmål, som brittiska tidningen Daily Mail plockat fram.