VINRESOR. Vandra i vackra Moseldalen.
VINRESOR. Vandra i vackra Moseldalen.

Här är resorna med vin som tema - 8 favoriter

Det finns inget roligare och mer lärorikt än att uppleva vinerna på deras egen hemmaplan. Vandra i vingården, prata med vin­makaren, prova och jämföra olika viner från samma vingård. Vi har listat några svenska arrangörer som erbjuder specialresor med vin som tema.

1. Vandra i Moseldalen

Temaresor ingår i Fritidsresegruppen och arrangerar bland annat specialresor med inriktning på mat och vin. Bland årets nyheter finns vinvandring i spanska Katalonien och Rhen- och Moseldalen.

Prisexempel: Vinvandra Rhen och Mosel, 6 dagar, cirka 9 900 kronor. Då ingår flygresa tur och retur, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum. Reseledning, sex vinprovningar, måltider och aktiviteter.

temaresor.se

2. Klassiska vinslott

Go Slow Travel ordnar vin- och matresor i Europa. Vissa resor erbjuder matlagningskurser ledda av lokala kockar och på varje vinresa medföljer en vinciceron.

Prisexempel: Bordeaux, 5 dagar, cirka 14 800 kronor. Då ingår flygresa tur och retur, övriga transporter enligt program, del i dubbelrum. Besök på vinslott, cognacshus, provningar och måltider enligt program.

goslowtravel.se

3. Utvalt i San Sebastian

Håkan Nilsson från Helsingborg är en känd vinprofil som ordnar resor med hög standard. Både ­­mat- och vinresor och vin-, mat- och fotbollsresor.

Prisexempel: Rioja och San Sebastian, 19 700 kronor. Då ingår flyg tur och retur, del i dubbelrum, 5 nätter, buss på plats, vinprovningar och måltider enligt program varav en på trestjärnig restaurang i San Sebastian.

vinkonsult.com

4. Upplev södra Rhône

BKWine är en erfaren arrangör som fixar personliga vinresor som oftast sträcker sig över en långhelg. Deltagarna ordnar själva med transport till och från resmålet. Höstens resor går till klassiska vindistrikt i Frankrike och Italien.

Prisexempel: Södra Rhône, 10 200 kronor. Då ingår del i dubbelrum 4 nätter, busstransport på plats, 10 vingårds­besök, måltider och provningar enligt program, tolkning och reseledning på svenska.

bkwineresor.com

5. På hjul genom Alsace

Merlotresor arrangerar cykelturer genom kända vindistrikt. Trampa på bekväma cyklar genom vinfält och byar i till exempel Alsace och Rioja.

Prisexempel: Alsace, 8 dagar, 15 300 kronor. Då ingår flygresa tur och retur, del i dubbelrum, picknickluncher, provningar och middagar enligt program, lån av cykel, bagagetransport och reseledare.

merlotresor.se

6. Vincykla i Veneto

Prima Travel ordnar vinvandringar i klassiska vindistrikt i Europa. Nytt för i år är vincykling med guide i Venetos böljande landskap på jakt efter vinupplevelser som avslutas med två dagar i Venedig.

Prisexempel: Vincykling i Veneto, 5 dagar, 12 000 kronor. Då ingår flyg tur och retur, del i dubbelrum, lån av cykel, följebil, svensk guide samt besök, provningar och måltider enligt program.

primatravel.com

7. Vin & safari i Sydafrika

Sydafrikaresor ordnar specialresor på tema mat och dryck, perfekta för den som reser till Sydafrika för första gången då de riktiga godbitarna plockats ut med provningar på välkända vingårdar.

Prisexempel: 13 dagar, 26 500 kronor. Då ingår flyg tur och retur Sverige-Sydafrika, inrikesflyg Kapstaden–Johannesburg, del i dubbelrum, måltider, utflykter, vinprovningar enligt program, reseledning samt 2 dagars safari med -viltvårdare.

sydafrikaresor.se

8. Mat & vin i Portugal

Dinvinresa arrangerar vinresor i lugnt tempo med fokus på att lära mer om vin, mat och kultur på resmålet. Deltagarna ordnar själva med transport till och från det aktuella res-målet. Höstens resor går bland annat till Portugal.

Prisexempel: Duoro & Porto, 12 900 kronor. Då ingår del i dubbelrum 7 nätter, busstransport på plats, 9 vingårds-besök, provningar och måltider enligt program, tolkning och reseledning på svenska.

dinvinresa.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande