Romarna har tagit till sig Pokémon som myror dras till socker.
1 av 3: Romarna har tagit till sig Pokémon som myror dras till socker. Foto: Roma/Rex/Shutterstock
Hela staden är full av spelare och intressanta pokémons.
2 av 3: Hela staden är full av spelare och intressanta pokémons. Foto: Roma/Rex/Shutterstock
Ett av Londons största Pokémon Gyms finns i Big Ben.
3 av 3: Ett av Londons största Pokémon Gyms finns i Big Ben. Foto: Olivia Harris

Här är bästa platserna i världen för Pokémon Go

Det är ovanligt mycket folk på Slottstorget i Gävle just nu.

Om du inte har levt helt nedkopplad de senaste veckorna har du redan räknat ut varför.

Pokémon Go har blivit det nya sättet att uppleva resmål.

Om du tyckte att folk la alldeles för mycket tid på att stirra i sina mobiltelefoner tidigare, så är det ingenting jämfört med vad som hänt de senaste veckorna. Det är som om ingen bryr sig om att titta på Eiffeltornet, Panteon, Times Square, Tower of London eller Amsterdams kanaler längre. Alla stirrar i sina mobiler i hopp om att fånga pokémoner.

På några få veckor har spelet Pokémon Go blivit de nya sättet att turista på.

Pokémon Go är ett spel i så kallad “augmented reality” där din telefon lägger ett filter över verkligheten där du kan se pokémoner och fånga dem. Vissa ställen har fler små monster än andra och det finns också Pokémon Gyms som kan erövras och försvaras.

På vissa ställen dyker det upp fler pokémons än på andra, beroende på hur många spelare som finns i ett område och hur många som lagt ut “beten” för att locka till sig pokémoner.

I Sverige finns det till exempel många pokémoner runt Falu Koppargruva och vid Slottstorget i Gävle.

Men spelet växer oerhört snabbt och turistmyndigheter, museichefer, restauranger, caféer barer, ja i stort sett alla som vill locka besökare, har insett pr-värdet av Pokémon Go och börjat lägga ut beten för att locka ovanliga, svårfångade pokémons.

Så för den ambitiösa Pokémon-tränaren som vill ge sig ut i världen finns det många spännande platser med gott om pokémons att träna. Här är några av världens mest spännande hotspots just nu:

Colosseum i Rom

Romarna har tagit till sig Pokémon som myror dras till socker. Hela staden är full av spelare och intressanta pokémons. I synnerhet har Colosseum blivit stället där de små monstren finns i mängder. Och så får du ju dig lite kultur till livs också.

Monster i mängder på Colosseum. Foto: Shutterstock

 

LÄS OCKSÅ: 16 härliga måsten i Rom

Stonehenge i England

Det gamla stenåldersmonumentet har av någon anledning blivit en samlingsplats för den lilla söta pokémonen Eevee. Det hade nog aldrig de gamla druiderna tänkt sig.

The Met i New York

Vill du hitta Zubats i New York så kan du vara säker på att de flaxar omkring bland skulpturer och måningar i The Metropolitan Museum of Art. Och när du ändå är i New York, missa inte att vandra omkring i Central Park och spana efter pokémons. Det finns gott om dem här.

LÄS OCKSÅ: 20 bästa tipsen i New York

Big Ben i London

Här finns ett av Londons största Pokémon Gym. Men storlek betyder också problem. Att ta över Big Ben kräver att du samarbetar med andra och du kan inte räkna med att behålla gymmet särskilt länge. Det är tufft på toppen.

Här finns ett av Londons största Pokémon Gym. Foto: Marco Govel

 

LÄS OCKSÅ: 18 kalastips när resan går till london

Disneyland i Kalifornien

Man kan anta att Disneys chefer känner sig lite kluvna över att det finns så många pokémons i nöjesparken. Å ena sidan lockar de små monstren till sig besökare, men å andra sidan är pokémons Pikachu en stark konkurrent till Musse Pigg. Hur som helst har Disneyland mer eller mindre blivit en pokémonstad, full av alla tänkbara små kryp.

Zuiderpark i Haag & Amsterdam

Holländarna hittade ett kryphål som gjorde att de kunde börja spela Pokémon Go långt innan spelet släpptes i landet. Zuiderpark blev snabbt ett av de populäraste ställena att spela på och parken kallas nu inofficiellt Pikachu Park.

Men om du är intresserad av vattenlevande Pokémoner så ska du ta dig till Amsterdam och ta en tur på kanalerna. Här formligen kryllar det av Squirtel, Tentacool, Krabby och Horsea.

Var du än är

Så gott som var enda större stad annordnar Pokéwalks där man samlas och ger sig ut på en gemensam jakt efter de små monstren. Och förutom att du får motion, så får du träffa andra entusiaster och kanske till och med få nya vänner.

Träffa andra entusiaster på Pokéwalks. Foto: Roma/Rex/Shutterstock

 

Kan du inte få nog av Pokémon Go?

 Bästa platserna i Sverige – från Kiruna till Malmö
Bästa platserna i Stockholm – heldagsguide runt stan
 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!