Att vandra i solnedgången är höjden av romantik för många.
1 av 2: Att vandra i solnedgången är höjden av romantik för många. Foto: Shutterstock
Paddla kanot med den du älskar kommer högt upp på listan.
2 av 2: Paddla kanot med den du älskar kommer högt upp på listan. Foto: Shutterstock

Här är aktiviteterna som vi tycker är mest romantiska

Alla hjärtans dag står för dörren. Men vilken aktivitet tycker egentligen svenskarna är den mest romantiska på semestern? All inclusive-aktören Club Med har listat vilka aktiviteter som svenskarna tycker är mest romantiska – och vilka som helt går bort. Helst vill vi gå på en romantisk vandringstur med den vi håller kär, följt av en het danslektion eller kanotpaddling i solnedgången.

Den 14 februari är en dag som för många svenskar är synonym med kärlek och vänskap. Men vilken aktivitet går egentligen hem när det ska vankas romantik? En ny undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av all inclusive-arrangören Club Med visar att nästan fyra av tio tycker att vandring är den mest romantiska aktiviteten. Därefter är en het danslektion det som svenskarna tycker är bäst för att skapa en efterlängtad trolsk stämning. Däremot är det väldigt få romantiker som skulle bli nöjda om deras partner föreslog vindsurfing eller kitesurfing.

LÄS MER: Tips på romantiska restauranger i Stockholm 

Vandra och dansa gärna – men undvik kitesurfing

I undersökningen framgår även att många svenskar är villiga att prova på nya aktiviteter under sina utlandssemestrar. Dock finns det aktiviteter som inte skapar en brännande romantisk stämning, utan som kanske ska undvikas på alla hjärtans dag. Ett hett tips är att inte bjuda ut sin älskade på vindsurfing, kitesurfing eller vattenskidor om syftet är att skapa ett underbart minne. De är nämligen de minst romantiska aktiviteterna enligt svenskarna.

Svenskarnas mest romantiska aktiviteter:

1. Vandring (39 procent)

2. Danslektion (28 procent)

3. Paddla kajak/kanot (21 procent)

4. Snorkling (16 procent)

5. Ridning (16 procent)

Svenskarnas minst romantiska aktiviteter:

1. Kitesurfing (2 procent)

2. Cirkusakrobatik (2 procent)

3. Åka vattenskidor (3 procent)

4. Vindsurfing (3 procent)

5. Vatten-aerobics (3 procent)

LÄS MER: Romantiska weekendstäder – 7 tips på resmål 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor – hela 52 % rabatt! Beställ här!