Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Guide till 11 paradisöar i Karibien

KARIBIEN / VÄSTINDIEN. Den kanske vackraste delen av Karibien är de så kallade Windward Islands, som sträcker sig från Martinique i norr via Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna ner till Grenada i söder.

Men här finns också kritvita stränder på Aruba, calypso på Tobago, en fet cigarr på Kuba – eller en lite billigare semester på Dominikanska republiken.

Öarna i Karibien har alla sin egen karaktär. Det är viktigt att välja rätt för att drömsemestern ska bli verklighet.

Följ Allt om Resors stora Karibienguide så blir valet lättare inför resan till Västindien!

Dominikanska republiken är ett budgetvänligt land.

Foto: SHUTTERSTOCK

1 av 11

1. Dominikanska republiken

Dominikanska Republiken beskrivs bäst som ett karibiskt semesterparadis med fantastiska stränder och ett azurblått hav.
Det går flyg nonstop och är dessutom ett prisvärt resmål.
Playa Dorada och Cabarete på landets norra kust är tämligen nya i charterutbudet, medan Punta Cana och Bayahibe i söder har funnits länge och blir alltmer populära.
På Dominikanska Republiken kan du bada, surfa och sola. Några av världens bästa stränder ligger här. En av dem är Playa Bávaro. Stranden är en av de minst exploaterade i Punta Canaområdet, vilket inte betyder att det saknas turister. Den 30 kilometer långa stranden är välkänd för sitt vackra hav och vita sand. Kokosnötspalmer ramar in stranden och ett korallrev skyddar den från höga vågor. På öns norra del ligger stranden Cabarete. Perfekt för den som gillar vattensporter som beachvollyboll och paragliding.

Samanábukten, i den nordöstra delen av Dominikanske republiken, anses vara en av världens bästa platser för valskådning. Uppemot 3 000 valar kommer varje år, främst knölval.

Missa heller inte den naturskyddade parken Laguna De Bávaro. Här vandrar man genom våtmarker och träsk med mangroveträd.

Prisnivån på Dominikanska Republiken är ungefär som i Sverige. Men mat och dryck är generellt billigare.

1 av 11