Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Guide till 13 paradisöar i Karibien

KARIBIEN. Kritvita stränder på Aruba, calypso på Tobago, en fet cigarr på Kuba eller en lite billigare semester på Dominikanska republiken?
Öarna i Karibien har alla sin egen karaktär.
Det är viktigt att välja rätt för att drömsemestern ska bli verklighet. Följ Allt om Resors stora Karibienguide så blir valet lättare inför resan till Västindien!

 

Uppdaterat: Oktober 2017

Dominikanska republiken.

Foto: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

1 av 13

1. Dominikanska republiken

Vajande gröna palmer, turkosblått hav och gräddvita stränder i kombination med ett bergigt inland i olika nyanser av grönt.
Dominikanska republiken är ett ovanligt stabilt och tryggt latinskt land, faktum är att folket, trots hög arbetslöshet och fattigdom, anses vara näst lyckligast i världen.
 I varje fall enligt boken "Think quarterly" där olika länders välmående beskrivs utifrån ett "Happy Index".
Sant eller osant, att de har glimten i ögat är i varje fall lika säkert som att dominikanerna får kärleken till musiken och danserna bachata och merengue med modersmjölken. Dessutom är detta en billig ö.
Storlek: 48 442 kvadratkilometer, ytan är ungefär lika stor som Jämtlands län.
Resa hit: Charterresor med Ving, Apollo, Tui och Solresor och paketresor med Västindienspecialisten med flera. Prisexempel två veckor i februari charterresa med Ving inklusive boende på Grand Bahia Principe Bavaro cirka 36 000 kronor för två personer.
Här trivs: Ön är stor och varierad så det finns något för alla oavsett kön, ålder och semesterbehov.
Bo: Hostal de Nicolás de Ovandoo i Santo Domingos gamla kvarter uppfördes som privatpalats till Amerikas förste guvernör. Rumspriser från 1 500 kronor med frukost. hodelpanicolasdeovando.com/en
Äta: Gör som Angelina Jolie och Brad Pitt och ät dig mätt på öns kök i en typisk dominikansk miljö på restaurang El Conuco i Santo Domingo. elconuco.com.do
Missa inte: Santo Domingo, den nya världens första stad. Ta en fika, insup den latinska atmosfären och känn historiens vingslag – det var från de här kvarteren Columbus började sin kolonisering. Missa heller inte halvön Samaná och Las Galeras, i landets nordöstra del, där det fortfarande finns orörda, kritvita stränder kvar. 
1 av 13