Vinnaren är SJ, som visar att det går att göra "en riktigt bra tjänst ännu bättre" enligt juryn.
1 av 2: Vinnaren är SJ, som visar att det går att göra "en riktigt bra tjänst ännu bättre" enligt juryn. Foto: SJ
SAS kniper en andraplats vad gäller bästa sajt för resenärer.
2 av 2: SAS kniper en andraplats vad gäller bästa sajt för resenärer. Foto: SAS

Gör resan smidigare – här är Sveriges bästa bokningssajter

SJ är Sveriges bästa sajt för resenärer. Följt av SAS och Scandic Hotels.

Det står klart när IDG/Internetworld nu offentliggör sin årliga rankning av svenska nättjänster.

På listan, som sammanställts regelbundet i över 20 år, ståtar SJ som årets vinnare inom resbranschen.

"SJ fortsätter hela tiden att förbättra sina digitala kanaler och bevisar att det alltid går att göra en riktigt bra tjänst ännu bättre", heter det i juryns motivering. Juryn fortsätter:

"SJ:s digitala kanaler är helt fokuserade på att göra det enkelt för kunderna att söka, boka och omboka biljetter. Det finns också ett utvecklat stöd för dem som redan är på resa med information och kartor."

LÄS MER: SAS utsett till ett av världens säkraste flygbolag

SJ prisas för sin kreativitet

Man prisar också SJ:s prov på kreativitet med tjänster som “Var ska jag stå på plattformen” som juryn kallar "en genial tjänst"

– Vi är superstolta över denna utnämning och det är en laginsats som har tagit oss hit. Att bli utnämnda till Sveriges bästa resesajt i tuff konkurrens är ett kvitto på att det vi gör verkligen uppskattas av våra kunder, säger Jenny Gejke, ansvarig för SJ:s digitala försäljningskanaler, i ett uttalande.

TUI placerar sig på en fjärdeplats. Foto: SHUTTERSTOCK

Sveriges bästa bokningssajter

Här är de andra företagen som placerar sig topp fem i resesegmentet:

2. SAS

"SAS fick en hel del kritik när de lanserade sin nya webb i början av 2017, men i takt med att barnsjukdomarna arbetats bort upplever vi en fokuserad bokningssida som gör det enkelt att hitta och boka flygresor via desktop eller mobilen", skriver prisjuryn.

3. Scandic Hotels

"Scandic Hotels erbjuder en sömlös digital upplevelse oavsett om du bokar från mobil, desktop, via webben eller appen. Gränssnittet ger en snabb överblick över hotell och rum och bokningen är enkel. Naturligtvis checkar vi ut och betalar på mobilen".

4. TUI

"TUI har lyckats kombinera inspiration med användarvänlighet och konvertering på ett sätt som bara kan beskrivas med ett ord: världsklass. Det finns alltid vackra bilder och inspirerande videor som backas med kundernas ganska omfattande betygsättning av hotellen."

5. Ving

"Ving har under det senaste året lyft sig ytterligare ett snäpp mot den absoluta toppen bland resesajterna. Det responsiva resesöket är helt i fokus med ett snyggt och smidigt gränssnitt och vi vill gärna lyfta fram sista minuten-presentationen som är branschens bästa. Alla hotell presenteras dessutom med betyg från Tripadvisor".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande