ANNONS
X
EXPRESSEN.SE
Publicerad 8 jan 2018 08.30

Fräcka fripassageraren tvingade planet att vända

Ett Delta Airlines plan på väg från Detroit till Atlanta i USA fick tvärt vända tillbaka igen efter att en fräck fripassagerare upptäcktes ombord - inne i cockpiten av alla ställen.

Ett Delta Airlines plan på väg från Detroit till Atlanta i USA fick tvärt vända tillbaka igen efter att en fräck fripassagerare upptäcktes ombord - inne i cockpiten av alla ställen.

1/2

Foto: Shutterstock

Den ovanliga fripassageraren var något otippat en fågel. Att fåglar ställer till problem för flygtrafiken är vanligt, men att de befinner sig inne i planet är dock  ovanligt. (Fågeln på bilden har ingenting med artikeln att göra.)

Den ovanliga fripassageraren var något otippat en fågel. Att fåglar ställer till problem för flygtrafiken är vanligt, men att de befinner sig inne i planet är dock ovanligt. (Fågeln på bilden har ingenting med artikeln att göra.)

2/2

Foto: Shutterstock

Att flygfän ställer till det för flygtrafiken är inte helt ovanligt, men i det här speciella fallet handlade det varken om att vara i vägen på flygplatsen eller om att trassla in sig i motorerna.

Nej, den här pippin valde att fara och flyga på en helt annan nivå.

Det var vid lunchtid på 2017 års näst sista dag som Delta Airlines flight 1943 lyfte från flygplatsen i Detroit med Atlanta som mål. Bara en timme senare landade planet dock på flygplatsen i Detroit igen, skriver Huffington Post.

LÄS MER: Flygvärdinnorna: Det ser vi hos passagerare

Kabinpersonalen letade – förgäves

Anledningen till att planet tvingades vända om och återvända till Detroit var att man hade upptäckt en fripassagerare ombord. Och inte av den vanliga sorten, utan i form av en fågel.

Den fjäderbeklädda gratisåkaren hade troligen lyckats ta sig ombord under den vanliga boardingen.

Det visade sig att kabinpersonalen också ska ha sett en fågel inne i planet medan de ännu stod på marken, men eftersom man trots eftersökningar strax före avgång inte hittat någon beslutade piloten att man skulle lyfta enligt tidtabell.

LÄS MER: Sju sjuka saker som har fått passagerare avkastade från flygplan

"Fågeln har kommit tillbaka!"

Ironiskt nog var det just piloten som en stund in på flygningen blev den som slutligen lokaliserade fågeln. Den lilla fripassageraren hade nämligen lyckats gömma sig i cockpit. Fågeln kände sig tydligen så upprymd av att vara uppe i luften att den gav sig till känna för den förvånade piloten. 

De betalande resenärerna satt lugnt i sina stolar när de plötsligt hörde ett kryptiskt meddelande från piloten i högtalarna: "Fågeln har kommit tillbaka!"

För att förebygga en olyckshändelse bestämde sig piloten att vända planet.

Väl tillbaka på flygplatsen i Detroit kunde fågeln fångas in med hjälp av en handduk, varpå den åter fick njuta av den fria luften.

ELISABETH MONTGOMERY