Första kryssningen som besöker alla sju kontinenter

Ett fartyg från Silversea blir först med en kryssning till alla världens kontinenter.

Foto: Shutterstock

1 av 3: Ett fartyg från Silversea blir först med en kryssning till alla världens kontinenter.

Soliga Rio de Janeiro är en av 62 anhalter.

Foto: Shutterstock

2 av 3: Soliga Rio de Janeiro är en av 62 anhalter.

Pingvinsafari på Antarktis en annan.

Foto: Shutterstock

3 av 3: Pingvinsafari på Antarktis en annan.

Kryssningsföretagen försöker ständigt slå rekord genom att bygga den ena kryssaren lyxigare än den andra. 

Men det finns enklare sätt att utmärka sig. 

Som att bli först med att erbjuda en kryssning som omfattar alla jordens sju kontinenter. 

Andra har också läst

Det är precis vad som erbjuds för deltagarna i den kryssning med rederiet Silversea som lämnade hamnen i Fort Lauderdale i Florida i måndags, berättar Travel & Leisure.

Kryssningen varar i 140 dagar och har formen av en världsomsegling med stopp på 62 platser spridda över 32 olika länder – och, som sagt, sju kontinenter. Först styr man söderut, med stopp i bland annat Rio de Janeiro och Buenos Aires, innan det blir dags för Antarktis där tre dygn tillbringas med bland annat pingvin- och sälsafari. 

Därpå vänder man norrut utmed Sydamerikas västkust där det bland annat blir stopp i Chile innan korsningen av Stilla havet och äventyr i Australien. 

Till stoppen i Asien hör bland annat Singapore, Bombay och en utflykt i öknen vid Röda havet innan Europa nås i maj och resan går i mål i Amsterdam den 25 maj. 

Maratonresan med Silverseas kryssningsfartyg Silver Whisper är inte billig. Biljetterna kostar från 600 000 kronor och uppåt (beroende på hur lyxig hytt man vill ha). 

Att bo i den allra lyxigaste sviten går loss på motsvarande 2,4 miljoner kronor – vilket uppges vara det högsta priset för ett kryssningsboende genom tiderna.

Men så blir livet ombord också snofsigt värre. Inför varje nytt stopp hålls till exempel en förberedande träff där deltagarna serveras drinkar speciellt sammansatta för att representera den aktuella besöksorten. 

En resa omöjlig för de flesta av oss att förverkliga – men drömma går ju...

LÄS MER: Åka på kryssning – 10 tips för nybörjaren 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande