ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Flygplansmat – så ser den ut hos olika bolag

British Airlines ombord på ett flyg från London till Riyadh, Saudiarabien. <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/taigatrommelchen/8904501885/in/photolist-eyRUbz-iUgkVX-jy6sV1-jvA7a3-nTyaHP-ek4xnE-jvA7jw-iUgm3F-dAipv4-gDEoTF-jzyzAX-h99NY-odCxQG-gFtYqG-jzz3r1-gyaELx-62MNzk-8cosDM-ayTfi8-dHAFPw-nTyaE2-wPWsq-6tTLrr-nRFUfi-5kFKcE-9DVxMp-gDLeKw-h99NX-7aGV7G-bxtcjj-8RqdSq-9hffkq-9hfTDq-54a46q-49dJKR-9hfPtJ-7LH9Pq-6zbqMf-4QyWhE-g6yUf-cYcTUh-feXavj-88Xq63-7baWkt-5kUEPN-6ua7RD-ooJnvs-9ecgF2-5gruEv-9efmdS">Foto: Flickr</a>

British Airlines ombord på ett flyg från London till Riyadh, Saudiarabien. Foto: Flickr

2/10

Delta Airlines. En flygning från George W. Bush Intercontinental Airport till San Francisco International Airport. <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/danburgmurmur/7820779764/in/set-22986">Foto: Flickr</a>

Delta Airlines. En flygning från George W. Bush Intercontinental Airport till San Francisco International Airport. Foto: Flickr

3/10

SAS. En flygning från Köpenhamn till Shanghai. <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/taigatrommelchen/287300143/in/photolist-roujK-kjqi1-5t4d2N-3uhM4-c4TARw-2DXhxE-duVjoM-7hKrE3-2P1dQ2-oiZHyE-gjYQbe-81dKyX-cRvNy7-b7fcwa-b37iY2-6oVazQ">Foto: Flickr</a>

SAS. En flygning från Köpenhamn till Shanghai. Foto: Flickr

5/10

Turkish Airlines. En frukost från ekonomiklassen. <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/roboppy/8629373295">Foto: Flickr</a>

Turkish Airlines. En frukost från ekonomiklassen. Foto: Flickr

7/10

Flygplansmat – så ser den ut hos olika bolag

Har du också undrat vad olika flygbolag serverar för mat?

Här får du svaret. Och det skiljer sig väldigt mycket åt.

Allt ifrån inplastad pizza till ”Hello Kitty”-mat.

1. EVA Air

Från Tokyo till Taipei.

Här har man verkligen ansträngt sig. Titta bara på hur ärtorna är placerade, hur apelsinen är uppskuren och dekorationen av sushin(?) därunder. Till vänster är något intressant som ser ut som en tentakel. Det mest ”vanliga” här måste vara den lilla omeletten.

2. British Airlines

Ombord på ett flyg från London till Riyadh, Saudiarabien. Pestosallad, stekt torsk med kikärtor, fetaost- och spenatgryta, ris, röd pepparsås och bröd. Choklad- och karamellmousse, bröd och vitt vin.

3. Delta Airlines

En flygning från George W. Bush Intercontinental Airport till San Francisco International Airport. Stor osthamburgare, fruktfat, liten sallad, soppa och kaka.

4. Japan Airlines

Vilken klass framgår inte. Flyget går till Táiběi Sōngshān Airport. Grillad saltad drakhuvudfisk och torkat bonitoris, grillad kyckling och marinerad spenat som huvudrätt. Skaldjursdumpling, pumpasallad, minihamburgare med teriyakisås, kokta grönsaker, äggomelett, didkkaka i form av en blomma, japanska pickles och Häagen-Dazs vaniljglass som dessert. Vitt vin ingår.

5. SAS

En flygning från Köpenhamn till Shanghai. Youghurt, äggröra, potatiskaka. tomat och korv, juice, bröd, marmelad och kaffe.

6. EVA Airways Hello Kitty Jet

Business class. Från Taoyuan till Fukuoka i deras speciella Hello Kitty Jet. Misosoppa, sallad, omelett, ris, pickles och en havstallrik. Notera de speciellt gjorda Hello Kitty- figurerna som ska ätas! Bara att konstatera att asiaterna är de som lägger ned mest möda på sina flygplansmåltider.

7. Turkish Airlines

En frukost från ekonomiklassen. Ägg, tomater, champinjoner och potatis, liten fetaostsallad, fruktsallad och bröd.

8. Vietnam Airlines

Ett mål serverat i ekonomiklassen på en rutt från Taoyuan to Hochimin City. Det ser ut att vara laxpaj med grönsaker, bröd, frukt och vatten.

9. Air France

Ekonomiklass. Kyclking med pasta, baguette, fruktsallad och en paj till dessert.

10. Virgin Atlantic

I Virgin Atlantics ekonomiklass serveras något som ser ut som en stuvning med dumplings, bröd, pastasallad, ost, kex, och en chokladdessert.

11. Singapore Airlines

Ekonomiklass. Äppel- och sellerisallad med tonfisk, fläskkött med ris, bröd och något sockerkaksliknande till kaffet.

12. AeroMexico

Ekonomiklass. Här på en flygning från New York till Mexiko City serverades skink- och ostsandwich, sallad, chokladkaka, och bröd.

13. TransAsia Airways

Business class. Från Taoyuan till Hakodate. Ett fruktfat, glas med yoghurt och flingor, olika bröd med marmelad och te.

14. Lufthansa

Troligtvis businessclass. Från Rom till Frankfurt. En mezetallrik, morots-, apelsin- och räksallad, flera bröd och en paj.

15. Delta Airlines

Ekonomiklass. Frukost serverad på flyg från London till New York. Äggröra, klyftpotatis och korv. Fruktsallad, juice, bröd, marmelad, ost och en chokladbit.

16. Kingfisher

Ekonomiklass. Det här flyget åkte från Delhi till Mumbai. Ragda pattice -en poulär indisk maträtt, och en chokladkaka, vatten, te.

17. Continental Airlines

Ekonomiklass från Houston till Los Angeles. Inplastad pizza, dressing. morötter och M&M:s godisar.

18. All Nippon Airways

En flygning från Tokyo till Taipei. Nudlar med svamp, gravad eller rökt lax, ärtskidor, wasabi, och en varmrätt med curryris och någon gryta till. Juice och en inplastad kaka.

 

Fotnot: Detta är flygresenärers egna bilder och bara exempel på hur olika det kan se ut. Det är ingen jämförelse vi gjort, och måltiderna är inte detsamma, dvs det kan var både frukost, lunch och middag. Dessutom kan det vara så att en del är gratis och andra får man betala för, och blandat från olika flygklasser.

 

Källa: Buzzfeed, Flickr

Annons

ELISABETH MONTGOMERY

Relaterat