Flygplanen nära krock – se pilotens räddning

Det hade kunnat sluta i katastrof när två flygplan höll på att kollidera i Barcelona i lördags.

Se klippet när planen är obehagligt nära att krocka.

Utairs Boeing 767-300 från Moskva skulle precis landa när piloten plötsligt fick syn på ett annat flygplan på landningsbanan i Barcelona. Planet från flygbolaget Aerolineas Argentineas höll precis på att göra sig redo för att lyfta, skriver Business Insider. Piloten från Utair gjorde en snabb manöver och lyfte sitt plan mot luften igen.

Riskerande manöver

Hade inte piloten reagerat snabbt och avbrutit landningen skulle händelsen kunnat sluta i total katastrof. Men även den räddande manövern är mycket riskabel eftersom planet utan förvarning lyfte upp i luften igen och riskerade krocka med andra plan.

Medan Moskva-planet cirkulerade i luften i väntan på ett nytt landningsförsök lyfte flera andra plan från marken, något som också skulle kunnat orsaka en allvarlig olycka.

– Även om planen aldrig kom för nära varandra, skulle en sådan incident kunnat sluta på ett helt annat sätt om det varit dåligt väder och svår sikt, skriver flygexperten David Cenciottia på The Aviationist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande