Vincent var ensam på flyget – filmade upplevelsen

Vincent Peone fick en annorlunda upplevelse när han skulle flyga – han visade sig vara den enda passageraren ombord.

Foto: Twitter/vincentpeone

1 av 4: Vincent Peone fick en annorlunda upplevelse när han skulle flyga – han visade sig vara den enda passageraren ombord.

Flygplanet var så tomt – och därmed lätt – att det fick fyllas upp med sandsäckar.

Foto: Twitter/vincentpeone

2 av 4: Flygplanet var så tomt – och därmed lätt – att det fick fyllas upp med sandsäckar.

Flygvärdinnan gav honom en drink och en personlig säkerhetsgenomgång innan takeoff.

Foto: Twitter/vincentpeone

3 av 4: Flygvärdinnan gav honom en drink och en personlig säkerhetsgenomgång innan takeoff.

På filmen syns han även tacka piloterna i cockpit. Men filmen visar inte hela sanningen.

Foto: Twitter/vincentpeone

4 av 4: På filmen syns han även tacka piloterna i cockpit. Men filmen visar inte hela sanningen.

Tänk dig att du bokar en flygbiljett och när det är dags att resa upptäcker du att du är den enda passageraren ombord. Det hände Vincent Peone, som filmade hela upplevelsen. Eller...? 

Efter att ha uppmärksammats världen över visar det sig att resan i själva verket fick ett abrupt slut.

Andra har också läst

Vincent Peone, en författare från New York, fick en trevlig överraskning när han skulle flyga från Aspen, Colorado, till Salt Lake City, Utah, med Delta Airlines häromdagen. 

När det började bli dags att gå ombord på planet tog han sig till gaten, men blev lite förbryllad när han kom fram. Där fanns inte en enda resenär, förutom han själv, skriver Daily Mail. Strax hördes en röst i högtalarsystemet: 

– Nu välkomnar vi den enda passageraren på den här flygningen att gå ombord. Herr Peone?, sa en anställd på Delta. 

LÄS MER: Flygvärdinnans beteende skrämde passagerarna

Enda passageraren ombord

Sagt och gjort, Vincent eskorterades ut till flygplanet och när han klev uppför trappan upptäckte han att markpersonalen var i full färd med att fylla bagageutrymmet med sandsäckar. Anledningen? Planet hade blivit alldeles för lätt med bara en passagerare ombord.

Han satte sig tillrätta i kabinen och utan en massa stök med väskor och svårstängda bagagehyllor hann flygvärdinnan servera honom en drink redan innan planet började röra på sig. Vincent kunde sedan sippa på den i lugn och ro medan han fick en personligt adresserad säkerhetsgenomgång. 

Han fick även möjlighet att skaka hand med piloterna i cockpit och tacka dem för resan. En bild på honom med en drink i handen på trappan till ”privatjeten” hanns självfallet också med. 

Vincent Peone klippte ihop en film från resan och la ut på sitt Twitterkonto:

https://twitter.com/Delta/status/1160979637175873539

Filmen fick snabbt spridning, Vincent Peone intervjuades i Washington Post om sin upplevelse och Delta Airlines tackade så mycket för att han valt att resa med flygbolaget. 

Filmen visade inte hela sanningen

Men några dagar senare visade det sig inte vara hela sanningen. Anthony Black, en talesperson för Delta Airlines, återkom till Washington Post i ett mejl:

”Delta Connection Flight 3652 taxade ut men återvände snart till gaten på grund av ett tekniskt problem. Flygplanet lyfte en kort stund senare utan några passagerare ombord.”

Tre dagar efter den påstådda flygturen la även Vincent Peone ut en text på sitt Twitterkonto:

”Tack Delta för en fantastisk upplevelse förra veckan. Min video var 100 procent sann... och sedan slutade jag filma. Efter att privatjeten gått sönder med mekaniska problem igen tog jag ett vanligt flyg nästa morgon. Mina bilder berättar en kort, rolig och positiv historia – för det är sådana historier jag tycker om att berätta. Jag jobbar med komedi! Se det som en regissörsversion. Jag fick mig några skratt med den underbara personalen när jag levde ut min dröm. Historien fick fart snabbt, men inte flygplanet.” 

https://twitter.com/vincentpeone/status/1162138006175674370

Hans följare verkar däremot inte se någon humor i hans historia, och anklagar honom nu för att ha ljugit för att få uppmärksamhet. 

LÄS MER: Flygvärdinnornas 9 bästa tips inför resan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande