Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Till sommaren får Sverige ett nytt direktflyg till Bilbao i spanska Baskien.Till sommaren får Sverige ett nytt direktflyg till Bilbao i spanska Baskien.Till sommaren får Sverige ett nytt direktflyg till Bilbao i spanska Baskien.
Det är Norwegian som lanserar en ny flyglinje mellan Stockholm och Bilbao.Det är Norwegian som lanserar en ny flyglinje mellan Stockholm och Bilbao.Det är Norwegian som lanserar en ny flyglinje mellan Stockholm och Bilbao.
Guggenheimmuseet lockar konstälskare från hela världen till Bilbao.Guggenheimmuseet lockar konstälskare från hela världen till Bilbao.Guggenheimmuseet lockar konstälskare från hela världen till Bilbao.
1 AV 4
Hemliga budskap på uniformerna och två olika startår.
2 AV 4
Till sommaren får Sverige ett nytt direktflyg till Bilbao i spanska Baskien.
Foto: SHUTTERSTOCK
3 AV 4
Det är Norwegian som lanserar en ny flyglinje mellan Stockholm och Bilbao.
Foto: NORWEGIAN
4 AV 4
Guggenheimmuseet lockar konstälskare från hela världen till Bilbao.
Foto: SHUTTERSTOCK

Sverige får ny flyglinje till spanska mat- och kulturpärlan

Grattis alla konst- och matälskare – till sommaren får Sverige ett nytt direktflyg till mat- och kulturstaden Bilbao i spanska Baskien.

Det är Norwegian lanserar ny direktlinje mellan Stockholm och Bilbao. Linjen får premiär den 2 maj och därefter flyger man mellan städerna två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar.

Bilbao ligger vid Biscayabukten i nordligaste Spanien och har cirka en miljon invånare. Det är en av Spaniens viktigaste hamn- och industristäder (järn och stål).

LÄS MER: Bilbao en av årets hetaste weekendstäder 

Bilbao – profilerat sig som kulturstad

Men den har också profilerat sig som kulturstad genom det berömda Guggenheimmuseet som sedan 1997 lockar konstälskare från hela världen hit. Museet ritades av arkitekten Frank Gehry och dess moderna och originella utseende är vid omtalat.

Regionen Baskien är också känt för sin goda mat. Bara tio mil österut längt kusten ligger San Sebastian, staden vars restauranger har sexton stjärnor i matbibeln Guide Michelin.

LÄS MER: 12 saker du bör veta om flygbolaget Norwegian

Direktflyg från Stockholm till Bilbao

Staden är också känd för sin fotbollsklubb Athletic Bilbao, berömt för att i princip vägra att  ha spelare av annat än baskiskt ursprung.

Den nya linjen innebär att Norwegian flyger till nio spanska destinationer direkt från Stockholm. Förutom Bilbao erbjuder bolaget direktflyg till Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ännu en destination i Spanien direkt från Stockholm. Vi ser samtidigt stora utmaningar i Sverige framöver på grund av flygskatten som införs nästa år vilket gör Sverige och Arlanda mindre attraktivt för nya linjer, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

 Under 2018 får Norwegian 25 fabriksnya flygplan i sin flotta.

LÄS MER: Stor guide till Bilbao – Spaniens välsmakande weekendstad