Berlin, perfekta staden för en kortresa.
Berlin, perfekta staden för en kortresa. Foto: Rafael Dols / Moment RF

Sugen på att resa? Här är höstens billigaste vecka

I höst bör man satsa på en resa mitt i veckan – i alla fall om man vill komma billigare undan. Hotell- och resesöksajten momondo.se ger här sina bästa tips för när du ska boka höstens mest prisvärda resor inom Europa.

En god nyhet: Redan nu är höstens flygresor snällare för plånboken än vad de var föregående säsong. Även priserna för hotell har minskat jämfört med sommaren 2022. 

Billigaste resveckan i höst

Men den som vill komma extra billigt undan på flygresan bör hålla ut ännu lite till och boka rensa kalendern vecka 47. Denna magiska vecka är höstens mest prisvärda vad gäller flyg till olika europeiska destinationer, vilket är en prisminskning på över 40 procent jämfört med vecka 43, som är den dyraste höstveckan. Generellt syns en prisnedgång under stora delar av november, både på flygbiljetter och hotellbokningar.

Fira november i vackra Gdansk kanske kan vara något? Foto: zbruch / iStockphoto

– Vill man verkligen få ned priset så är det inte helgen man ska sikta in sig på. Flygbiljetterna som kan hittas till lägre snittpriser i Europa i höst har avgång på tisdagar, där priserna i snitt är cirka 23 procent lägre jämfört med lördagar, som är veckans dyraste resdag. Början av veckan är cirka 21 procent billigare även när det kommer till hotellboende, jämfört med torsdag, veckans dyraste dag, säger Per Christiansen, talesperson för momondo.

Prisvärda och populära resmål i Europa

Däremot bör man hålla sig till Europas storstäder för att finna höstens mest plånboksvänliga destinationer. Högt på listan över höstens mest prisvärda destinationer, både vad gäller flygbiljetter och hotell, ligger Gdansk och Prag, Polen respektive Tjeckien. Men det finns också riktigt bra resor till Budapest, Berlin, London och Paris.

Så, sammanfattningsvis, bokar du din resa tisdagen den 22 november i år, så har du gjort ett riktigt kap!

LÄS MER: Upptäck Karlín – läckraste stadsdelen i Prag
LÄS MER:
Perfekta guiden till en höstweekend i Krakow
LÄS MER:
5 fina utflykter och 10 tips om du är i Gdansk