Stoppade passagerare – för att de hade leggings

Ett par kvinnliga passagerare, den ena i tio-årsåldern blev tvungna att byta kläder innan de gick ombord på planet – för att de hade leggings.

Foto: AP

1 av 2: Ett par kvinnliga passagerare, den ena i tio-årsåldern blev tvungna att byta kläder innan de gick ombord på planet – för att de hade leggings.

Nu rasar allmänheten mot flygbolagets agerande.

Foto: GETTY IMAGES

2 av 2: Nu rasar allmänheten mot flygbolagets agerande.

Ett par kvinnliga passagerare, den ena i tio-årsåldern blev tvungna att byta kläder innan de gick ombord på planet – för att de hade leggings. Nu rasar allmänheten mot flygbolagets agerande. 

Andra har också läst

Leggings är ett byxplagg som anses vara praktiskt i ett flertal olika sammanhang, till exempel kan de vara bekväma att bära när man ska ut och flyga. Ett ganska harmlöst antagande som delas av de flesta – utom United Airlines. På senare tid har bolaget fått utstå massiv kritik efter att man tvingat ett par kvinnliga resenärer, den ena bara tio år gammal, byta om innan de steg ombord på planet – för att över huvud taget få åka med flighten.

Tvingades byta om

Det var passageraren Shannon Watts som noterade vad som hände vid gaten på flygplatsen i Denver och twittrade om händelsen. Hon berättade att personalen vid gaten inte lät tjejerna iklädda leggings gå på planet eftersom spandex inte var tillåtet. "När blev United modepolis för kvinnor?" frågade sig Shannon Watts innan hon senare meddelade att de båda passagerarna tilläts gå på planet efter att de bytt kläder, skriver news.com.au.  

United Airlines själva hänvisade till sina egna regler och menade att man hade rätt att neka passagerare som är "barfota eller inte ordentligt klädda". Vad som är riktiga kläder står inte preciserat i reglementet. 

Händelsen tog senare vidare fart i sociala medier. Författaren Dana Schwartz påpekade att en av passagerarna var en flicka i tioårsåldern och hade en hälsning till United Airlines: "Lycka till att förklara varför hon var för sexigt klädd". 

 

William Shatner reagerade

Ett par andra som gav sig in i diskussionen vara skådespelarna Patricia Arquette och William Shatner. 

 

United Airlines gjorde senare ett uttalande i Us Weekly där de menade att passagerarna reste med rabatterade biljetter och inte klädde sig som man bör för att resa med sådana ID-biljetter. Då krävs en speciell klädkod.

 

 

LÄS OCKSÅ:

• United Airlines piloter vill stoppa Norwegian 

• 13 dyra misstag du gör när du bokar resan 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande