1 av 3: Det här visste du inte om svenska flygbolaget
Från och med januari 2020 går direktflygen till Los Angeles från Kastrup.
2 av 3: Från och med januari 2020 går direktflygen till Los Angeles från Kastrup. Foto: SHUTTERSTOCK
Enligt Stockholms Handelskammare blir det konsekvenser när Arlanda blir av med direktflyget till Los Angeles.
3 av 3: Enligt Stockholms Handelskammare blir det konsekvenser när Arlanda blir av med direktflyget till Los Angeles. Foto: SHUTTERSTOCK

SAS lägger ner direktflyg från Stockholm till USA

Från och med januari 2020 lägger SAS ner direktlinjen Arlanda–Los Angeles och flyttar den till Kastrup. 

– Detta är en mycket tråkig nyhet med negativa konsekvenser. Våra företag är beroende av goda förbindelser med USA:s västkust, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

Karl Sandlund, kommersiell direktör på SAS menar att flytten från Arlanda till Kastrup kommer innebär en förbättrad tillgänglighet till den amerikanska Västkusten för resenärer från hela Skandinavien.   

– Det finns en stor efterfrågan från våra resenärer att flyga till Los Angeles från Köpenhamn som vi nu kan möta med en attraktiv tidtabell och dagliga avgångar för våra kunder från Köpenhamn, Öresundsregionen och men också från resten av Skandinavien, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör på SAS.   

Men alla är inte lika nöjda med nyheten.

Flyg från Köpenhamn till Los Angeles

Enligt Stockholms Handelskammare kommer flytten få negativa konsekvenser för näringslivet, något som kommer drabba jobben.

– Detta är en mycket tråkig nyhet med negativa konsekvenser. Våra företag är beroende av goda förbindelser med USA:s västkust så förlusten av direktlinjen kommer försämra vår konkurrenskraft och attraktivitet. I längden riskerar det att innebära färre jobb och lägre tillväxt, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare.

LÄS MER: SAS startar tre direktlinjer till Sveriges nya flygplats

SAS kommer att flyga från Köpenhamn till Los Angeles från och med januari med goda anslutningsmöjligheter inte minst från Stockholm Arlanda.

– SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna optimera rutterna för våra passagerare, säger Karl Sandlund.

Flyg från Stockholm blir ombokade

Biljetterna kommer att vara bokningsbara från och med den 3 september. De resenärer som redan har bokat en resa från Stockholm i januari 2020 och framåt kommer att bli ombokade via Köpenhamn till Los Angeles.

Från och med 13:e januari 2020 gäller följande tidtabell i lokal tid:

Flight SK931 avgår från CPH 09:35 och ankommer Los Angeles 12:15 samma dag. 

Flight SK932 avgår från Los Angeles 14:00 och ankommer CPH 10:10 dagen efter.

Från och med den 31 mars opereras linjen sju dagar i veckan.

LÄS MER: SAS startar ny flyglinje till en av världens äldsta städer 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande