ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Så tänker personalen om dig på flygplanet

<span>Flygplanspersonalen har bättre koll än du tror.</span>

Flygplanspersonalen har bättre koll än du tror.

1/2

Foto: Istock

<span>Är du en risk eller en möjlig medhjälpare? Flygvädrinnan vet.</span>

Är du en risk eller en möjlig medhjälpare? Flygvädrinnan vet.

2/2

Foto: Istock

Så tänker personalen om dig på flygplanet

Är du ett plus eller minus som flygpassagerare?

Är det risk att du blir besvärlig? Eller tvärtom – kan du hjälpa till i en nödsituation?

Det här är vad flygvärdinnorna egentligen tänker om sina passagerare.

Flygvärdinnan Gaea Peregrinor har tjugo år i yrket. I ett inlägg på populära nätforumet Quora berättar hon hur hon och många av hennes kolleger funderar kring de mängder av passagerare som de möter ombord på flyget varje arbetspass.

Flygvärdinnan skriver att hennes jobb är att få passagerarna att känna sig välkomna och väl omhändertagna ombord. Men medan hon hälsar på de resande och kollar deras boardingpass analyserar hon samtidigt personen i fråga. Är någon sjuk eller berusad? Är personen på dåligt humör eller kan vederbörande hjälpa till i ett nödläge?

Koll efter extrapiloter och vältränade

Hon håller koll på passagerarna som kan komma att orsaka problem, checkar så att sjuka eller handikappade inte sitter precis intill nödutgångarna och försöker ta reda på om det finns några semestrande piloter eller annan extra flygpersonal bland de resande.

Hon försöker också memorera på vilka platser det sitter extra vältränade personer som kan vara behjälpliga i en krissituation.

I dagens klimat

"Jag ser sådana personer som en resurs", skriver hon. "I händelser av bråk ombord är dessa personer jag kan ta hjälp av. Flygresor rymmer gott om potentiella faror som inte precis minskat i dagens politiska och religiösa klimat så man måste vara alert och medveten om situationen man befinner sig i hela tiden. Så tro mig - jag är alltid högst på det klara med vilka olika personligheter som klivit ombord på flygningen."

 

Läs flygvärdinnans inlägg här

 

Källa: dailymail.co.uk

 

LÄS OCKSÅ:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY