Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bjud kabinpersonalen på godsaker – det lönar sig!Bjud kabinpersonalen på godsaker – det lönar sig!Bjud kabinpersonalen på godsaker – det lönar sig!
1 AV 2
Det här är flygvärdinnornas tips för en smidigare flygresa.
2 AV 2
Bjud kabinpersonalen på godsaker – det lönar sig!
Foto: Shutterstock

Så blir du flygvärdinnans favorit – smartaste tipsen

Vill du få en guldstjärna av kabinpersonalen nästa gång du är ute och flyger? Här är råden som får besättningen att göra tummen upp – och kanske till och med ge dig lite extra förmåner.

1. Vet din plats

Se till att du vet vilket säte du ska sitta på – innan du går ombord på planet. Förvirrade passagerare som blockerar mittgången medan de letar efter sitt boardingkort är en riktig tidstjuv, menar flygvärden Mykhael Michaels på USA-baserade Frontier Airlines i ett klipp på Tiktok.

Boardingkortet – här står allt du behöver veta!Boardingkortet – här står allt du behöver veta!Boardingkortet – här står allt du behöver veta!
Boardingkortet – här står allt du behöver veta! Foto: Shutterstock

2. Gå på toa

Ett annat knep han tipsar om för att göra kabinpersonalen på gott humör är att besöka toaletterna på flygplatsen strax före avfärd. Om det första alla resenärer gör är att köa till toaletter ombord på flygplanet blir snabbt stökigt i mittgången.

Nödvändigt besök.Nödvändigt besök.Nödvändigt besök.
Nödvändigt besök. Foto: Shutterstock

3. Bältat är bäst

Passagerare som sitter fastspända i sätet när kaptenen har tänt skylten med säkerhetsbältet är också populära. Särskilt de som inte frågar om de får gå toa ändå – personalen får inte säga att det är okej.

Lyser skylten – spänn fast dig!Lyser skylten – spänn fast dig!Lyser skylten – spänn fast dig!
Lyser skylten – spänn fast dig!

4. Skippa knappen

Mykhael Michaels tipsar också om att passa på att kontakta flygvärdarna eller be om dryck och snacks när de passerar i planet, vilket de vanligtvis gör varje kvart. Vid en medicinsk nödsituation ska man självklart använda anropningsknappen i taket ovanför stolssätet – men inte för att säga åt personalen att man vill bli av med sitt skräp.

Nej, det här är ingen soptunneknapp!Nej, det här är ingen soptunneknapp!Nej, det här är ingen soptunneknapp!
Nej, det här är ingen soptunneknapp! Foto: Shutterstock

5. Gåvorna som funkar

Före detta flygvärdinnan Kat Kamalani, som tidigare arbetade på flygbolaget Delta Air Lines, har ett supertips till sina dryga 800 000 följare på Tiktok. I ett klipp på plattformen berättar hon om det enkla knepet som enligt henne garanterar att kabinpersonalen ger dig kunglig service nästa gång du sätter dig på ett flygplan. Tricket stavas kaffe och godsaker.

– Att arbeta som flygvärdinna är ansträngande, du befinner dig ständigt i olika tidszoner, du kan ha galna arbetstider och tvingas hantera otrevliga passagerare, förklarar Kat Kamalani i klippet

Att då få gåvor av passagerarna är guld värt, menar hon. Vad är det då som står högst upp på önskelistan? Presentkort på Starbucks. Men det går minst lika bra med godisbitar eller varför inte läppbalsam? Alla gåvor är välkomna! Efter det kommer hela kabinpersonalen att komma ihåg var du sitter och hur du ser ut.

– Alla i besättningen kommer att försäkra sig om att du blir väl omhändertagen!

Gåvor som får kabinpersonalens hjärtan att smälta!Gåvor som får kabinpersonalens hjärtan att smälta!Gåvor som får kabinpersonalens hjärtan att smälta!
Gåvor som får kabinpersonalens hjärtan att smälta! Foto: Shutterstock

LÄS MER: Världens roligaste flygplatskoder
LÄS MER:
Värsta passagerarna finns i business class
LÄS MER:
Piloten: ”Det stressar mig mest under en flygning”