1 av 3: Vi listar fyra saker du kan få ersättning för när du reser med flyg.
Piloterna och British Airways kan inte komma överens i lönefrågan.
2 av 3: Piloterna och British Airways kan inte komma överens i lönefrågan. Foto: SHUTTERSTOCK
Vill det sig illa går piloterna på British Airways i strejk under tre dagar i september.
3 av 3: Vill det sig illa går piloterna på British Airways i strejk under tre dagar i september. Foto: SHUTTERSTOCK

Risk för strejk på British Airways i september

Nu uppmanar British Airline Pilots Association (BALPA) sina piloter att gå ut i strejk i september.

”Det är helt oacceptabelt att BALPA förstör resplanerna för tiotusentals av våra kunder med denna oberättigade strejkåtgärd”, svarar British Airways på varslet, enligt Business Traveller.

I somras var British Airways tvungna att ställa in över 100 flygningar efter ett IT-fel, något Allt om Resor skrev om här.

Nu är det problematiskt på flygbolaget igen. Efter en pågående lönetvist uppmanar nu British Airline Pilots Association (BALPA) sina piloter att gå ut i strejk. 

Enligt BALPA har ett antal förslag som skulle kunna lösa tvisten lagts fram. Något British Airways inte har accepterat , och det är tydligt att efter diskussioner med medlemmarna under de senaste dagarna att British Airways senaste erbjudande inte kommer att få stöd av piloterna.

Första strejken i British Airways historia

Nyheten om en eventuell strejk kommer samtidigt som British Airways är i full färd med att fira sitt hundraårsjubileum. En eventuell strejk skulle samtidigt markera den första pilotstrejken i flygbolagets historia.

”Det är helt oacceptabelt att BALPA förstör resplanerna för tiotusentals av våra kunder med denna oberättigade strejkåtgärd. Vi är oerhört ledsna att efter många månader av förhandlingar baserat på ett mycket rättvist erbjudande, beslutar BALPA att genomföra denna hänsynslösa handlingsplan”, svarar British Airways på varslet, enligt Business Traveller.

British Airline Pilots Association låter meddela att de kommer att uppmana sina medlemmar att strejka den 9, 10 och 27 september.

Dotterbolag påverkas inte

De rutter som går med British Airways dotterbolag, CityFlyer, Sun-Air och Comair kommer inte påverkas av en eventuell strejk.

British Airways ser just nu över hur de ska kunna möta en strejk, och fortfarande tillgodose sina resenärers behov. Leasingplan och besättningar från andra flygbolag är ett alternativ. 

LÄS MER: Stor risk för strejk med Ryanair i september 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande