Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
USA utökar säkerhetskontroller av svenskar och 37 andra nationaliteter som kan resa in i landet utan visum.USA utökar säkerhetskontroller av svenskar och 37 andra nationaliteter som kan resa in i landet utan visum.USA utökar säkerhetskontroller av svenskar och 37 andra nationaliteter som kan resa in i landet utan visum.
Det är bland annat med hänvisning till terrorattackerna i den franska huvudstaden som skärpningen sker.Det är bland annat med hänvisning till terrorattackerna i den franska huvudstaden som skärpningen sker.Det är bland annat med hänvisning till terrorattackerna i den franska huvudstaden som skärpningen sker.
Ska öka möjligheterna att hindra terroristers försök att resa in i USA med hjälp av stulna eller borttappade pass.Ska öka möjligheterna att hindra terroristers försök att resa in i USA med hjälp av stulna eller borttappade pass.Ska öka möjligheterna att hindra terroristers försök att resa in i USA med hjälp av stulna eller borttappade pass.
1 AV 3
USA utökar säkerhetskontroller av svenskar och 37 andra nationaliteter som kan resa in i landet utan visum.
Foto: Morozova Tatiana
2 AV 3
Det är bland annat med hänvisning till terrorattackerna i den franska huvudstaden som skärpningen sker.
Foto: David Goldman
3 AV 3
Ska öka möjligheterna att hindra terroristers försök att resa in i USA med hjälp av stulna eller borttappade pass.
Foto: Nam Y. Huh

Resa till USA kan bli krångligare för svenskar

USA utökar säkerhetskontroller av svenskar och 37 andra nationaliteter som kan resa in i landet utan visum.

 En åtgärd består av att samla in information om USA-besökarnas tidigare resor till länder som amerikanska myndigheter anser är "säkra hamnar" för terrorism.

Dit hör bland annat Syrien och Irak, uppger Vita husets talesperson Josh Earnest till reportrar i Paris.

Efter terrorattackerna i Paris

Det är bland annat med hänvisning till terrorattackerna i den franska huvudstaden som skärpningen sker, och målet sägs vara att öka möjligheterna att hindra terroristers försök att resa in i USA med hjälp av stulna eller borttappade pass.

Vita huset tillkännager också att det ska genomföras tester för att samla in biometrisk information, som fingeravtryck, från resenärer som kan besöka USA utan visum.

 

LÄS OCKSÅ: 

 Terrorn kan dra ner priset på Europaresor