Piloter avslöjar på ett frågeforum vad de inte berättar för sina passagerare.
1 av 2: Piloter avslöjar på ett frågeforum vad de inte berättar för sina passagerare. Foto: Shutterstock
Piloter delade med sig av sina erfarenheter på ett frågeforum.
2 av 2: Piloter delade med sig av sina erfarenheter på ett frågeforum. Foto: Shutterstock

Piloter: 6 saker vi aldrig avslöjar för passagerarna

Vad har piloten för hemligheter som aldrig skulle avslöjas för passagerarna i luften?

Här är piloternas hemligheter de aldrig skulle berätta för dig som passagerare. 

På ett frågeforum så ställde en person en fråga riktad till piloter och undrade vad de aldrig skulle våga avslöja eller berätta för sina passagerare, skriver Daily Mail. 

Snabbt började det komma in svar från piloter som delade med sig av sina hemligheter. 

1. De skulle aldrig avslöja hur farligt det kan bli i samband med turbulens

En pilot skrev att turbulens kan påverka passagerarna mer än vad man tror, och att det är viktigt att ha bälte på sig hela tiden när man sitter ner. Annars finns risken att du flyger ur din stol om planet utsätts för kraftig turbulens. Turbulens kan förekomma när som helst under flygningen, och om piloten ber personalen att sätta sig och ta på sig bälten så är det kraftig turbulens och de menar allvar. 

En pilot skriver att han har hjälpt sex flygvärdinnor till ambulans efter en flygning med svår turbulens. 

LÄS MER: 15 passagerare skadade i turbulens

2. De skulle aldrig säga att någon hotat med att det finns en bomb ombord

En pilot vid Air China skriver att han inte skulle berätta för passagerarna om någon sagt att det fanns en bomb eller annat farligt ombord. 

"Man vill inte att passagerarna ska bli hysteriska och alla reagerar på olika sätt när de får panik. Vissa blir rädda och skrämmer upp andra, medan andra vill leka hjältar och försöka leta efter bomben eller gripa misstänkta personer", skriver piloten på forumet. 

LÄS MER: 9 saker du inte visste om din flygresa

3. De skulle aldrig avslöja hur svårt det kan vara att landa planet

En pilot skriver att han inte skulle låta passagerarna veta att det kan uppstå problem med landningen. 

"Jag skulle vilja berätta för passagerarna hur svårt det kan vara att hitta landningsbanan ibland när det är så mycket ljus och lampor där nere", skriver en pilot i forumet. 

En pilot på forumet menar att det kan vara svårt att hitta landningsbanan ibland när det är mörkt och mycket ljus. Foto: Shutterstock

4. De skulle aldrig avslöja hur gammalt ett plan kan vara

En pilot skriver att han inte skulle säga att flygplanet passagerarna sitter i kan vara byggt för många år sen, då passagerarna kanske tror att planet skulle vara nära att störta när som helst bara på grund av den faktorn. 

LÄS MER: 9 bästa knepen för att somna på flygplanet

5. De skulle aldrig avslöja hur smutsigt planet kan vara 

Ofta är det inte långt tid mellan flighterna, och piloterna menar att städningen av planet ibland går lite för snabbt. "De dammsuger flygplansgången snabbt, tar bort hörlurar som ligger på sätena men borden torkas ofta inte av så noggrant", skriver en pilot. 

Även touchscreen-skärmarna där man kan se på film är inte heller så noggrant rengjorda efter flygningen menar piloterna. 

LÄS MER: Man skulle flyga för första gången – orsakade panik 

6. De skulle aldrig avslöja vad de egentligen tjänar

De flesta tänker nog att en pilot tjänar väldigt bra, men piloterna på forumet menar att en pilot nog tjänar mindre än vad man tror. 

"De flesta tror att piloter tjänar sexsiffrigt, men det är inte hela sanningen. De höga lönerna får man först efter flera år, och det beror på hur länge du har flugit och vilken typ av flygplan du flyger", skriver en pilot. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande