ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Pilotbrist tvingar SAS ställa in 766 avgångar

<span>Sas ställer in hundratals avgångar i vår.</span>

Sas ställer in hundratals avgångar i vår.

1/2

Foto: Sas

<span>Avbokningar påverkar främst de nordeuropeiska rutterna, särskilt helgens avgångar och linjer med nattstopp.<span> </span></span>

Avbokningar påverkar främst de nordeuropeiska rutterna, särskilt helgens avgångar och linjer med nattstopp. 

2/2

Foto: Shutterstock

Pilotbrist tvingar SAS ställa in 766 avgångar

Från februari till maj tvingas SAS att ställa in 766 avgångar på grund av pilotbrist. Detta innebär att över 10 000 resenärer som bokat biljetter kommer att drabbas.

Orsaken till bristen på piloter började när SAS köpte upp danska bolaget Cimber i början av 2015.

Då gick flertalet SAS-piloter över till det nya dotterbolaget. Men snart behövde man öka bemanningen på de egna flygningarna, och piloter fick flyttas tillbaka igen.

Problem för SAS

Och att hitta fler piloter var visst inget lätt jobb.

– Det är en utmanande process att anställa och skola in piloter till Cimber, och det har visat sig gå långsammare än förväntat, säger Trine Kromann-Mikkelsen på SAS presstjänst till check-in.dk.

Cimber står för närvarande för alla SAS flygningar med CRJ900 flygplan, i första hand på de danska inrikeslinjerna och regionala linjer från Köpenhamns flygplats.

Ställer in till Amsterdam och Göteborg

Avbokningar påverkar främst de nordeuropeiska rutterna, särskilt helgens avgångar och linjer med nattstopp. De flesta avbokningar koncentrerar sig på linjer från Köpenhamn till Warszawa, Wroclaw och Palanga. Här försvinner alla vardagliga avgångar.

Annars slår avbokningarna mot turer till Aalesund, Aberdeen, Amsterdam, Bergen, Birmingham, Bryssel, Düsseldorf, Frankfurt, Gdansk, Göteborg, Hamburg, Helsingfors, Manchester, Pristina, Stavanger, Stuttgart, och Vilnius.

Källa: check-in.dk

Annons

ELISABETH MONTGOMERY